изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:24 EEST
СЛИВАТ ДВЕ ГИМНАЗИИ В ДОБРИЧ ПОРАДИ ЛИПСА НА УЧЕНИЦИ    
ОбразованиеЗаповедта на просветния министър Даниел Вълчев вече е подписана

Заради недостатъчен брой ученици две професионални гимназии в Добрич ще бъдат слети, съобщи началникът на регионалния инспекторат по образование Рина Иванова за НДТ. Нейно е било предложението. Заповедта на просветния министър Даниел Вълчев предвижда това да стане от 1 септември тази година. Досегашните професионални гимназии по лека промишленост и по транспорт и обслужване вече ще бъдат Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост. Те ще се помещават в сградата на гимназията по транспорт. В началото ще се ползват работилниците на другото учебно заведение, докато се реши каква ще е съдбата на държавната сграда. И досега малко ученици от професионалната гимназия по лека промишленост, която е на края на града, са посещавали часовете. Една от причините най-вероятно е отдалечеността на базата. Проверки през учебната година са констатирали дни, когато в час е имало по около 100 от 232 ученици. 
За следващата учебна година в двете гимназии е трябвало да учат по 130 деца, което е крайно недостатъчно за осигуряване на средства за издръжка на базата им. При толкова ученици издръжката на Професионалната гимназия по лека промишленост, например, би била около 130 000 лева, а нужните годишно пари са 330 000 лева, като само за отопление разходите са 63 000 лева, обясни Рина Иванова. Затова се е наложило сливането. Очакваните съкращения на персонала няма да са много над тези, до които би довел малкият брой ученици, без сливането, каза Рина Иванова. Без работа ще останат преди всичко преподаватели по общообразователни дисциплини - български, история, математика.
 


Сходни връзки

СЛИВАТ ДВЕ ГИМНАЗИИ В ДОБРИЧ ПОРАДИ ЛИПСА НА УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди