изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:37 EEST
СДРУЖЕНИЕТО НА ПИСАТЕЛИТЕ ИСКА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА КЪЩАТА-МУЗЕЙ "Й. ЙОВКОВ"    
КултураСдружението на писателите в Добрич е пожелало да стопанисва къщата-музей на Йордан Йовков, съобщи кметът на града Детелина Николова. Това е родната къща на Деспина Йовкова - съпругата на писателя. Дълги години къщата е обект на вандалски набези. Многократно е имало сигнали, че там се събират ученици да пушат, било е и сборище на наркомани.

 Досега опитите на общината да намери подходяща форма за опазването на сградата се оказаха безуспешни. Тя продължава да се руши. С цел спасяването й Общинският съвет преди време я отдаде под наем на търговско дружество "Бялата лястовица". Тъй като не са извършени никакви ремонти и състоянието на сградата се влошава, договорът е прекратен. Предвижда се на предстоящото заседание на Общинския съвет през юли да се вземе решение за отдаването й под наем на Сдружението на писателите, каза Д. Николова. Има идея там да бъде направена и книжарница, където да се продават творбите на добруджанските автори. Ще се търсят и форми за финансиране на ремонтните работи. Възможно е средствата да бъдат за сметка на наема на сдружението или общината да участва също със средства. Ще се търсят и спонсори.
 


Сходни връзки

СДРУЖЕНИЕТО НА ПИСАТЕЛИТЕ ИСКА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА КЪЩАТА-МУЗЕЙ "Й. ЙОВКОВ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СДРУЖЕНИЕТО НА ПИСАТЕЛИТЕ ИСКА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА КЪЩАТА-МУЗЕЙ "Й. ЙОВКОВ"
Автор: Anonymous да 2007-07-11 @ 21:54 EEST
 А кой ще лапне освободената сграда.Питайте Рина Иванова

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди