изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:27 EEST
ПОЖАРНИКАРИТЕ ПАК АПЕЛИРАТ ДА СМЕ ВНИМАТЕЛНИ    
Ред и сигурностСамо вчера огнеборците гасиха 14 пожара

Във връзка с усложнената  пожарна обстновка Добричка олбласт, областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" вчера за пореден път апелира към добруджанци да са изключително внимателни и стриктно да спазват противопожарните изисквания. Напомня се на земеделските стопани да направят необходимите противопожарни ивици на житните масиви и да назначат  охрана с цел своевременно сигнализиране при възникване на пожари.
Поделенията на дирекцията през двете денонощия са участвали в гасенето на 28 пожара, като повечето от пожарите са възникнали в сухи треви, храсти и отпадъци. Както НДТ вчера писа, няколко от пожарите са били в горски масиви. Предполага се, че повече от запалванията са предизвикани от хвърлени незагасени цигари.  
Само вчера до редакционното приключване на броя в областта бяха станали 14 пожара. Горяха основно сухи треви, които застрашаваха да се прехвърлят в гори или жилищни зони. Гасени са сухи треви в района на Оранжерията в Добрич, в землище на кооперацията в кв. "Рилци", в Генералтошевско, в Тервелско. Пожар е горял и до борова гора край с. Вранино. Имало у пожар в Балчик, където в резултат на неправилно боравене с ъглошлайф, е предизвикан пожар, унищожил 2 квадрата покрив. Спасена е къщата. 
Вечерта огнеборците продължаваха да гасят запалване в гората край село Църква. В гасенето там участваха пожарникари от Балчик и Албена, както и служители на Държавната дивечовъдна станция в Балчик. Гореше и суха трева край с. Бдинци, като пожарът застрашаваше да се пренесе над съседните жилищни сгради, обясни директорът на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Димчо Симеонов.
 


Сходни връзки

ПОЖАРНИКАРИТЕ ПАК АПЕЛИРАТ ДА СМЕ ВНИМАТЕЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди