изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:56 EEST
ЧЕТИРИ ПОЖАРА ГАСИХА ЕДНОВРЕМЕННО    
Ред и сигурностВ следобедните часове вчера дежурни екипи от служители на поделенията на областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич участваха едновременно в гасенето на четири пожара на територията на областта.

Те бяха в полезащитен пояс в района на село Карапелит, в сухи треви в два частни двора в с. Смолница, в стопански постройки в с. Божурово, където имаше опасност пожарът да обхване жилищна сграда. Четвъртият пожар бе в горски масив в района между селата Нова Камена и Каблешково, Тервелско. В локализирането и потушаването на последния пожар се бе включил целият наличен състав и техника на Районната пожарна служба в Тервел, както и служители на Държавната дивечовъдна станция там. По-рано пък бе потушен пожар в горски масив в района на с. Църква, Балчишко.
От областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" призоваха кметовете при възникване на пожари да оказват пълно съдействие на служителите от районните противопожарни служби с подходяща техника и хора. Както и да осигурят необходимата охрана на сметищата с цел своевременното сигнализиране при възникване на пожари в тях. Земеделските стопани пък трябва да организират охрана не само на неожънатите житни масиви, но и на стърнищата, предупредиха от ОД "ПБЗН".
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ПОЖАРА ГАСИХА ЕДНОВРЕМЕННО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди