изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:18 EET
В ЖЕНЕВА ОТРЯЗАХА ИСКАНИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В "КАЛИАКРА"    
НовиниКНСБ форсира кампанията "Не купувайте олио "Калиакра". Ще я прави национална. Целта е да се нанесат максимални икономически щети на американската "Бунге"

Обезщетение от шест заплати ще получат освободените 171 работници и служители в добричката рафинерия "Калиакра". Няма да има промяна в социалния пакет, който собствениците от американската компания "Бунге" предлагат, съобщи регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева вчера за НДТ. Това е решено на проведеното вчера заседание на Управителния комитет на Европейския съвет на работещите в заводите на "Бунге". На него като представител на колектива на "Калиакра" присъства Мирослав Маринов, който е представил исканията на работниците. Изпълнителният директор Цветан Илиев, който е присъствал на втората част на срещата, е обявил, че предложеният от ръководството социален пакет е окончателен и не подлежи на обсъждане. Така работниците, които след 1 август ще бъдат освободени от "Калиакра", ще получат по 6 заплати обезщетение, както предлагат от "Бунге", а не исканите от тях 12 заплати.
Ще изчакаме Мирослав Маринов да се върне и тогава ще обсъждаме по-нататъшни действия, коментира Г. Василева. Има идея КНСБ да ускори кампанията "Не купувайте олио "Калиакра" с цел да се нанесат максимални икономически щети на компанията, която изнася производството на традиционното българско олио в Унгария. Ще се водят разговори с вицепрезидента по икономическите въпроси на КНСБ и със стачния комитет към синдиката кампанията да прерасне в национална, съобщи Гинка Василева.
 


Сходни връзки

В ЖЕНЕВА ОТРЯЗАХА ИСКАНИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В "КАЛИАКРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди