изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:49 EEST
Атанас Чолаков: Популацията на калкан в Черно море е добра    
ЕкологияДобрич.Много добра е популацията на калкана в Черно море. Това каза за радио “Фокус”- Варна началникът на Териториално звено на Изпълнителна агенция па рибарство и аквакултури в Добрич Атанас Чолаков,

като се позова на снимката, която за трета поредна година агенцията прави в Черно море. Експертите са предложили тазгодишната квота за улов на деликатесната риба да е 50 тона, но от Министерството на околната среда и водите са я редуцирали на 30. От тях 20 тона са за Северното Черноморие и 10 - за Южното.
През февруари и март рибарите са изнасяли калкана в Истанбул, а сега го предлагат на ресторанти в страната ни, са данните на Чолаков. Забраната за улов е изтекла в края на миналия месец.
Водолази печелят и от улов на рапани, но за съжаление все още се среща и незаконното тралене на морското дъно. По 50 евроцента дават прекупвачи за килограм рапани, които след преработка изнасят за Япония и Южна Корея.
Йорданка КАЛЧЕВА

 


Сходни връзки

Атанас Чолаков: Популацията на калкан в Черно море е добра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди