изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:31 EET
Аржентина - Бразилия e финалът за Копа Америка (ОБЗОР)    
СпортПуерто Ордас. Отборът на Аржентина стана вторият финалист в тазгодишното издание на Копа Америка след убедителна победа с 3:0 на полуфиналите над тима на Мексико. Попаденията за “гаучосите” отбелязаха Габриел Хайнце (45’), Лионел Меси (60’) и Хуан Роман Рикелме в 66-та минута от дузпа. По този начин Аржентина ще се изправи срещу Бразилия в мача за титлата на 16 юли от 0,05 часа българско време.


Първата част на двубоя не бе от най-интересните в това издание на турнира, като ще се запомни единствено с гола на Габриел Хайнце малко преди края на двубоя. Тогава бранителят засече с крак центриране от пряк свободен удар на Хуан Роман Рикелме, възползвайки се от грешка в защитата на “ацтеките”. През втората част обаче “гаучосите” вдигнаха сериозно оборотите и отбелязаха още две безответни попадения. Първото от тях - на Лионел Меси в 60-та минута - бе изключително красиво и може достойно да спори за гол на турнира. Тогава той от границите на наказателното поле отправи страхотен прехвърлящ удар и преодоля излезлия леко напред вратар на Мексико Освалдо Санчес, реализирайки втория гол в мача. Асистенцията бе на Карлос Тевес. Само шест минути след това за нарушение отново срещу Тевес в наказателното поле, главният рефер на двубоя отсъди дузпа, която Хуан Роман Рикелме реализира безапелационно в стил “Паненка”, прехвърляйки за втори път в мача стража на мексиканците. След този гол срещата просто се доиграваше и логично нямаше повече отбелязани голове.
От състава на “ацтеките” единствен може да се отличи откритието на турнира Нери Кастийо, който имаше няколко възможности за гол и единствен тормозеше защитата на Аржентина. Нападателят на Олимпиакос дори нацели веднъж и напречната греда, но нямаше шанс да се разпише. Така логично тимът му се прости с по-нататъшното участие в турнира за сметка на “гаучосите”, които ще спорят за трофея на Копа Америка с предишния носител Бразилия.
Аржентинският атакуващ полузащитник Лионел Меси бе избран за играч на полуфиналния мач на Копа Америка Мексико - Аржентина, съобщава официалният сайт на надпреварата. Играчът на Барселона получи 34,64% от гласовете. На второ място бе класиран един от най-добрите футболисти на тазгодишното издание на турнира Хуан Роман Рикелме с 16,50%. Челната тройка се допълва от мексиканеца Нери Кастийо, който получи 15,03%.
Селекционерът на Аржентина Алфио Базиле определи гола на Лионел Меси като гениален, съобщава ”Ройтерс”. Атакуващият полузащитник вкара втория гол за “гаучосите” при безапелационната победа с 3:0 срещу Мексико на полуфинал за Копа Америка. По този начин Аржентина и Бразилия ще спорят за пореден път на финал, който ще се състои на 16 юли в Маракайбо. Попадението на играча на Барселона спокойно може да бъде определено като най-красивото в турнира. Нисичкият играч отправи страхотен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле и преодоля излезлия леко напред вратар на Мексико Освалдо Санчес в 60-та минута. “Само гении може да направи това”, бяха думите на Базиле.
Селекционерът на Мексико Уго Санчес празнува 49-ия си рожден ден. За негово съжаление обаче това не му донесе късмет, тъй като “ацтеките” загубиха с 0:3 срещу Аржентина в полуфинал на Копа Америка. Според Санчес, неговият отбор е играл добре до 40-та минута. “Играхме добре и се съпротивлявахме до 40-та минута. След 5 минути Аржентина вкара гол и всичко свърши за нас. Опитахме, но те ни превъзхождаха”, заяви Уго Санчес пред "Ройтерс".
Мексико отпадна от Аржентина със същия резултат и на световното първенство миналата година.
www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Аржентина - Бразилия e финалът за Копа Америка (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди