изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:27 EEST
ЧИТАТЕЛИТЕ КОМЕНТИРАТ ПОСКЪПВАНЕТО НА ЖИВОТА НИ    
ОбществоСолени коментари в сайта на "Нова добруджанска трибуна" ndtnews.hopto.org предизвика новината за поскъпването на сиренето, тихомълком, по три пъти на ден. "Нали знаете, че сирене без пари няма, след сиренето ще поскъпнат и млякото, хлябът, водата, токът, въздухът и още много неща.

Да не ви пука, нека да печелят, а ние ще продължаваме да си траем и да пазаруваме от Манията, току-виж са започнали да продават  и сирене втора употреба" - пише наш читател. Верно, как така производителите не са се сетили за продажба на "сирене втора употреба". А сиренето втора употреба практически е... Точка. Спираме.

Друг читател коментира и пита. "Не мога да разбера докога ще ни смятат за аборигени? Хлябът е поскъпнал средно с 25%, сиренето поскъпва, колко още други неща не се коментират, а когато дойде ред ФАМА да плаща млякото на производителите, дали ще има поскъпване?... А защо производителите да не могат сами да си определят цената на суровото мляко?" Всъщност, не само ФАМА увеличава сиренето, а абсолютно всички мандри от целия регион. А що се отнася до това, собствениците на крави сами да определят изкупната цена на млякото, няма как да стане. Монополът не се разбива лесно.

"Ами, то не е необичайно, дето има поскъпване. От една страна, има лош производствен и търговски мениджмънт, от друга - слаба обществена заинтересованост за регулация на пазара. И накрая, имаме наличие на по-платежоспособни потребители (примерно, както беше казано - в Румъния). Икономически погледнато, няма как да се спре поскъпването, тъй като цените са сравнително ниски в региона. Трябва да се търси начин за увеличаване на доходите" - съветва друг наш читател.

Че трябва да се увеличат доходите на българина, едва ли някой оспорва това. Но може да се поспори, например, дали цените в Добрич са сравнително ниски. Точно в разгара на сезона в нашия град идват много гости от вътрешността на страната. Никой не твърди, че е евтино. Напротив, всички казват, че да се живее в Добрич, излиза твърде скъпо. И май на скъпотията могат да оцелеят единствено румънците, които идват с колите си и пълнят багажниците си със сирене, маслини и какво ли не още. А може би скоро и с... българки. И дали пък главоломното увеличение на цените напоследък не идва точно от наплива на платежоспособните румънци. Щото манталитетът на българския търговец е да наказва потребителите с високи цени, когато се повишава търсенето на трапезни благинки. Всъщност, за управляващите вече има извинение - румънците са виновни за вдигането на цените в България, а не управлението на БСП-НДСВ-ДПС.

"Сиренето поскъпва, цената на живота поевтинява и вече май не струва нищо - така е в България" - мрачно коментира друг наш читател. Е, хайде де! Няма да мрем сега, че поскъпват сиренето, млякото, хлябът, токът, газта, бензинът... Ще ядем пасти! И ще живеем! Както по времето на Андрей Луканов, Жан Виденов, а сега и на Станишев, Царя и Доган.  Свиркай си, българино, и псувай как три пилета и бутилка олио по избори определят политиката на България!  НДТ

 


Сходни връзки

ЧИТАТЕЛИТЕ КОМЕНТИРАТ ПОСКЪПВАНЕТО НА ЖИВОТА НИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди