изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:56 EEST
40-ГОДИШНИ ПОЖАРНИ СА НАЙ-СЕРИОЗНИЯТ ПРОБЛЕМ НА ОГНЕБОРЦИТЕ    
Ред и сигурностОстарялата техника е най-сериозният проблем за огнеборците в Добричка област. Това стана ясно след вчерашната среща на директора на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с началниците на служби по общини. Срещата е традиционна и на нея е обсъдена ситуацията с пожарите в областта, която е тревожна, каза пред НДТ директорът Димчо Симеонов.

 И обясни, че най-сериозният проблем пред огнеборците е остарялата им техника. Сред машините, с които гасят пожари, има такива и по на около 40 години, по-възрастни от някои от пожарникарите. Случва се те да дават дефекти и по време на произшествие. В момента една от пожарните е на ремонт, а нейното присъствие би било полезно при гасенето, коментира Д. Симеонов. Има създадена добра синхронизация в работата с "ВиК", за да бъде осигурена вода за гасенето. Важно е и доброто сътрудничество с дивечовъдните станции, които помагат активно при гасенето на пожари в горски масиви, каквито са много от запалванията напоследък. При тях проблемът е, че не може да се влиза с машини в гората, а трябва да се работи само с хора. Много добро е сътрудничеството и с фирма "Шеле". От там на няколко пъти помагали с участие на голяма цистерна с вода, независимо от другите си ангажименти, обясни Д. Симеонов.
Миналия ден е гасен пожар в района на село Божурово. При него са изгорели 100 кв. метра от стопанска постройка, пет кубика дърва, едно прасе и груб фураж. Имало е опасност пожарът да засегне цялото село, тъй като до мястото на възникването му е имало струпана много слама. Вчера след полунощ се е запалила необитаема къща във вилната зона край Добрич. Изгорял е покривът. Причините за пожара се изясняват.
 


Сходни връзки

40-ГОДИШНИ ПОЖАРНИ СА НАЙ-СЕРИОЗНИЯТ ПРОБЛЕМ НА ОГНЕБОРЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди