изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:51 EEST
ЩЕ ИЗМЕРВАТ ШУМА ПО НОВИ НОРМИ    
НовиниПрез второто полугодие на тази година дирекция "Лабораторни изследвания" към РИОКОЗ в Добрич ще извърши измерване на шума в определени пунктове на Добрич, като прилага нови нормативни документи. Ще бъдат проверени 25 обекта със 118 анализа, 30 от тях - с установени наднормени шумови нива.

През тази година са планирани проверки с измервания в 32 хранителни обекта, като за първо шестмесечие са направени такива в 12 обекта с 55 анализа, без констатирани несъответствия. През 2006 г. са били извършени проверки в 22 обекта -  дискотеки, нощни барове, и др. с 83 анализа, като 27 от тях са нестандартни. По постъпили жалби на клиенти са проверени 25 обекта със 118 анализа, 30 от тях - с установени наднормени шумови нива.
От РИОКОЗ обясняват, че Законът за защита от шума в околната среда не се прилага за шума, предизвикан от домашни дейности или от съседи в жилищни сгради. В този смисъл, шумът от климатик, разположен в жилището на съсед, се приема за шум, предизвикан от съседи в жилищни сгради. Изискванията към шума, предизвикан от домашни дейности и от съседи в жилищните сгради, следва да се определят с наредби на общинските съвети, приети по реда на Закона за защита от шума в околната среда. Мониторинг на шума, излъчван от локални източници на шум, ще се прави на пунктове, включени в програмата за мониторинг на шума в урбанизираните територии - Балчик, Добрич, Ген. Тошево, Каварна, Кранево, КК Албена, Крушари, Стожер, а също и на обекти, срещу които е получена два пъти жалба за една година.
 


Сходни връзки

ЩЕ ИЗМЕРВАТ ШУМА ПО НОВИ НОРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди