изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:42 EET
СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ВАКАНЦИОНЕН КОМПЛЕКС ДО НОВИТЕ ГОЛФ-ИГРИЩА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
Икономика Инвестицията в обекта край село Топола е 25 млн. евро

Строителството на уникален за северното Черноморие ваканционен еко-коплекс, в близост до голф-игрищата край село Топола и Балчик, стартира варненската компания Експрес Гаранцион, съобщи вчера за НДТ Ваня Попова от отдел “Връзки с обществеността” във фирмата. Комплексът “Топола скайс” ще е разположен на 22,5 декара в землището на едноименното село, станало хит сред българи и чужденци с дивната си природа и близост до морето.

Предвидената инвестиция в комплекса е над 25 млн. евро. Той ще включва 4 триетажни сгради с жилища, бизнесцентър, модерен SPA-център, тенис-кортове, мини-футбол и др. По проект “Топола Скайс” е комплекс от затворен тип с 26 000 кв. м разгърната застроена площ. Една от сградите ще се изгради непосредствено в скалата на склона към морето, като там ще са разположени ВИП-жилищата. Предвидени са външен и вътрешен басейн, SPA-център с различни екстри, като парни бани, сауни, джакузи и други водни масажи.

При строителството на “Топола Скайс” ще се заложи на комбинацията от еко-материали  - камък, дърво, груби мазилки. Предвижда се комплексът да се изгради до края на 2008 г. Апартаментите ще бъдат с една, две или три спални, като средната цена на кв. м е 1350 евро. Интересен е фактът, че засега това е първата чисто българска инвестиция от подобен мащаб в района на Топола. Освен инвестицията и строителството, Експрес Гаранцион ще осигури и пълния Property management.

“Топола Скайс” залага на стратегическата си близост до 3 голф-игрища между Балчик и  Каварна, които се строят в момента. Той е на платото непосредствено над голф-игрището “Тракийски скали” и само на няколко километра от "Black Sea Rama" и "Lighthouse" до Балчик, обясни Николай Николов, мениджър “Инвестиции” в “Експрес Гаранцион”. Според него, нарастването на интереса към голф-туризма е световна тенденция, която е все по-силно изразена у нас и ще стимулира търсенето на голф-имоти по Българското Черноморие, където - освен на голфа, се залага и на морската панорама, красивата природа, и по-ниски спрямо  европейските цени.

Според проучване,  реализирано от маркетинг-отдела на Експрес Гаранцион, подобен род ваканционни комплекси се търсят в 78% от случаите  от клиенти на възраст над 40 години, със средни доходи и с  националност: англичани, ирландци, руснаци, скандинавци. 

По традиция, подобни имоти се купуват за почивка, за инвестиция или за втори дом.

Инвеститорът на комплекса – Експрес Гаранцион, е сред водещите строителни компании в Североизточна България, с 16-годишна история.  Компанията нашумя като главен изпълнител на Аква-парковете в Златни пясъци и Слънчев бряг, които са първите по рода си комплекси у нас.  Фирмата е собственик на веригата хотели АКВА. В напреднал стадий на строителство е друг ваканционен обект на Експрес Гаранцион – ваканционен жилищен комплекс „АКВАМАРИН”, който  се намира в „Златни пясъци” - на 150 метра от плажа зад хотел “Амбасадор”. Строителството на АКВАМАРИН, който ще представлява 9-етажна сграда, ще завърши до края на 2007 г.

Тази пролет “Топола Скайс” и “Аквамарин” бяха представени на двете най-големи международни изложения за недвижими имоти във Великобритания и Русия.  НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ВАКАНЦИОНЕН КОМПЛЕКС ДО НОВИТЕ ГОЛФ-ИГРИЩА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди