изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:22 EET
Главният прокурор поиска свалянето на имунитета на депутата от “Атака” Борислав Ноев    
Ред и сигурностСофия. Главният прокурор Борис Велчев е внесъл искане в Народното събрание за сваляне на имунитета на депутата от „Атака” Борислав Ноев. Това съобщи председателят на парламента Георги Пирински в началото на днешното заседание на парламента,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Депутатът има на разположение 14 дни, за да даде съгласието си доброволно да му бъде снет имунитетът. Ако това не стане, ще бъде сформирана временна анкетна комисия, която да прегледа всички постъпили документи по искането и да предложи на парламента да свали или не депутатския имунитет.
Причината за искането на главния прокурор е инцидентът, станал на 7 април на автомагистрала “Хемус”, когато депутатът Ноев е управлявал автомобил под влиянието на алкохол. За това престъпление според Наказателния кодекс се предвижда затвор до 1 година. В Районна прокуратура – Девин е било образувано досъдебно производство срещу Борислав Ноев като материалите по производството за изпратени в началото на месец май до Софийска градска прокуратура. Тя постановява производството да бъде спряно поради факта, че Ноев е депутат.
Мария СТАЛЯНОВА


Агенция “Фокус” припомня:
На 7 април 2007 г. депутатът от Атака Борислав Ноев катастрофира на автомагистрала “Хемус”. Ноев е вторият представител на Атака, които катастрофира на автомагистрала на 7 април. Точно една година по-рано Волен Сидеров претърпя пътен инцидент, но на магистрала „Тракия“.
Според полицията Ноев е шофирал чужд автомобил с 1.96 промила алкохол в кръвта и при движение с несъобразена скорост е загубил контрол над автомобила и се ударил странично в мантинелата. След пътния инцидент пред “Фокус” Ноев отрече да е употребил алкохол, когато е катастрофирал, а заяви, че е взимал лекарства, тъй като е бил с хронично заболяване.
На 11 април главният прокурор Борис Велчев заявява преди заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), че материалите по досъдебното производство срещу Борислав Ноев са постъпили в Районна прокуратура Девня. Велчев уточнява още, че все още не е ясно дали ще бъде поискано сваляне на имунитета на народния представител от “Атака”.
На 12 април Ноев обяснява, че името му е вписано на трето място в листата на партия “Атака” за кандидат-евродепутати, но след инцидента е предложен за изваждане от листата. Борислав Ноев определя това като “партийно наказание” и заявява, че всеки човек трябва да понася последствията от делата си. Самият той изразява готовност, ако поискат да бъде свален имунитетът му на депутат, да понесе всички санкции и като гражданин. “Всеки, който е сгрешил, трябва да понесе последствия за това”, заявява Ноев.

 


Сходни връзки

Главният прокурор поиска свалянето на имунитета на депутата от “Атака” Борислав Ноев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди