изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:49 EEST
Бойко Борисов разпозна един от подсъдимите за убийството на Бай Миле по документи    
Ред и сигурностСофия. Столичният кмет и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов даде свидетелски показания на днешното заседание по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле, предаде репортер на Агенция “Фокус” .

По времето когато Бай Миле бе убит, Борисов бе главен секретар на МВР. Подсъдими по делото са Анатолий Мънков – Плъха, Тихомир Дочев – Мравката, Георги Стефанов и Стилян Георгиев.
“Тогава бяхме абсолютно убедени, че това са хората, участвали в убийството”, заяви Борисов и допълни, че след като е напуснал МВР се е откъснал от делото и вече не помни другите задържани. Той декларира, че служителите на МВР са били убедени, че това са хората, които трябва да бъдат задържани, реалните участници или част от участниците в убийството. По думите на бившия главен секретар на МВР всички доказателства тогава сочели, че задържаните са убийците на Бай Миле.
Пред съда Борисов обясни, че си спомня един от подсъдимите – Плъха. Съдя Петя Кънчева помоли подсъдимите да станат, а Борисов да ги разпознае и да каже познава ли някой от тях. Столичният кмет заяви, че ги познава единствено по документи и не ги е виждал на живо, включително и Плъха.
Борисов каза още, че час след убийството той е бил на местопрестъплението и е присъствал на огледа. Борисов заяви, че практиката тогава е била висшите служители на МВР да отиват на мястото на престъплението, за да се координират действията на отделните звена на полицията. Борисов каза още, че на огледа не са присъствали външни лица – единствено следователи, прокурори и служители на МВР.
На един от записите от местопрестъплението се вижда, че на мястото са Бойко Борисов и Ботьо Ботев от ДОТИ. Бившият главен секретар заяви, че всички служби са били ангажирани в разкриването на убийството, включително и ДОТИ.
“Познавах Милчо Бонев лично”, посочи Борисов и допълни, че преди да стане главен секретар на МВР като собственик на “Ипон” е бил ангажиран с охраната на Стадион “Славия”. Оттам идвало и познанството му с Бонев. “Бях много изненадан от убийството. Милчо Бонев се занимаваше с трансфер на футболисти”, каза Борисов.
Галина ГИРГИНОВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов разпозна един от подсъдимите за убийството на Бай Миле по документи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди