изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:27 EET
Новото лице на СДС (ОБЗОР)    
ПолитикаСофия. На извънредна отчетно - изборна конференция СДС избра свой нов председател. Това е Пламен Юруков. За председател на синята партия Юруков бе избран след балотаж между него и Стефан Иванов. Освен тях двамата за поста се бориха също Йордан Бакалов и Драго Михалев.

При първия вот гласовете на делегатите в подкрепа на кандидатите за лидерския пост в СДС бяха разпределени така: Пламен Юруков - 301; Стефан Иванов – 256; Йордан Бакалов 159; Драго Михалев 8 гласа. В балотажа Юруков получи 422 гласа в своя подкрепа, а неговият конкурент Стефан Иванов 267 гласа.
Новозизбранията председател на СДС Пламен Юруков заяви пред делегатите на конференцията, че СДС ще продължи да живее. “Днешната битка не е между победители и победени, а между съмишленици”, подцерта той. По думите му победа ще има, когато СДС успее да направи това, което участниците в конференцията са наеблязали като цели на партията. Ние доказахме, че СДС има голяма жизнена сила, категоричен бе Юруков.
Загубилият битката Стефан Иванов изрази своята благодарност към делегатите, гласували за него. “За мен беше чест да получа доверието на толкова много хора”, посочи той. Иванов изтъкна, че е много важно да не се влиза в познатия сценарий на разделение на спечелили и загубили. “Съединението прави силата” подцерта Иванов и допълни: “Нека така да завършват всички разговори между победители и победени”.
В резолюция, приета от конференцията седесарите заявиха, че ще работят за предизвикване на предсрочни парламентарни избори и за създаването на общ десен управленски модел. В документа се казва още, че СДС ще работи за радикална промяна, за превръщането на партията в обществен политически лидер, чрез утвърждаване и развитие на съюза като демократична дясноцентристка партия.
Приоритет в политиката на СДС ще бъдат: подкрепа за предприемчивите и активни хора – като верен път към благоденствие на българските граждани; борбата с корупцията и организираната престъпност, чрез прозрачно и отговорно управление; образование и младежка политика; здравеопазване достъпно за всички граждани на България и за силно местно и регионално самоуправление и целенасочена регионална политика.
Според резолюцията СДС стои твърдо зад принципа на самостоятелност и откритост при взимане на решения от общинските организации за предстоящите избори за местна власт.
Всеки от кандидатите за лидерския пост представи пред делегатите на конференцията своите възгледи за развитието на партията.
Най-младият от кандидатите – Стефан Иванов заяви, че СДС не се продава, не се подарява и няма намерение да се предава. “Обръщам се към хората, тръгнали към популистки парии или командирска стряха – спасявайте се докато е време", каза Иванов.
Пламен Юруков посочи, че в България в скоро време може да има предсрочни избори и по тази причина СДС трябва да е подготвено, за да поведе достойно България в 21 век на Европейския съюз. “СДС може да влезе в следващото управление на страната”, категоричен бе Юруков.
Депутатът Йордан Бакалов каза от своя страна, че дори и да не е оправдал някои очаквания, то не е излъгал никого. ”Някои казват, че съм намръщен. Да аз съм намръщен спрямо БСП, ГЕРБ и НДСВ. Намръщен съм, дори и бесен, когато хора в СДС ни предават”, категоричен бе Бакалов. Според него в българската политика не трябва да има зависимости и това е бъдещ ето на СДС - самостоятелна политика, която трябва да се извършва от структурите и симпатизантите на партията, “като юмрук за бъдещи победи”.
Последният кандидат - Драго Михалев гарантира пред сините делегати, че ако бъде избран за председател на партията, ще работи с всички свои опоненти - кандидати за лидерския пост, защото всеки един от тях е направил каквото може, за да бъде СДС силна партия. “Ние показахме, че СДС е живо, че духът не е напуснал тялото. СДС се възражда”, завърши своето изявление Михалев.
Делегатите на 17-ата конференция чуха и своя досегашен лидер Петър Стоянов. Пред тях той заяви: “Няма да се съглася с нашепванията, че загубата за изборите за Европейския парламент е краят на СДС”. Той отбеляза, че на изминалите избори за евродепутати кандидатите на СДС са получили по-малко от 100 хиляди гласа, но те били гласовете на най-верния и твърд електорат на партията. Тези избиратели гласуваха за нас, заради носталгията, а не заради предлаганата политика. Стоянов бе категоричен, че има достатъчно поводи за оптимизъм за бъдещето на СДС. “Не това е краят на СДС; има почва и перспективи СДС да се върне на политическата сцена”, посочи Стоянов. Той обаче не отрече и това, че партията изживява труден момент и добави, че много обстоятелства през последните години са попречили на СДС да участва равноправно в политическия живот.
Петър Стоянов отбеляза, че в областта на дясната практика СДС е по-добра партия и има по-добри възможности за управление на България. Като пример за лошото управление на страната ни сега, Стоянов даде всекидневните скандали сред управляващите, организираната престъпност, хаосът в администрацията, провалът на здравната система и липсата на чувство за справедливост сред българските граждани. Стоянов заяви, че трите партии, които управляват България сега, са затънали в управленско самодоволство. Той добави, обаче, че в подобно самодоволство са затънали е десните партии, защото в България десни опозиции, които не се стремят към обединение на дясното пространство. Като основен свой провал Петър Стоянов отбеляза това, че не е можал да обедини българските граждани за консолидация на десните партии. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Новото лице на СДС (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди