изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:39 EEST
Бойко Борисов: Не приемам коалициите на квотен принцип    
ПолитикаСофия. Не приемам формулата, наложена досега в страната - независим кмет, подкрепен от 1, 2, 3 или 5 партии. Това заяви пред журналисти кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Какво значи независим кандидат, ако го подкрепя СДС?, попита риторично Борисов.

“Нали затова в демократичните държави, към които искаме да принадлежим са измислили политическите партии, защото като видиш кмет или общински съветници, които правят мошеничества, партията носи отговорност и съответно трябва веднага да се намеси. Отиваш и го даваш този кмет на прокурора”, посочи Борисов.
Той допълни, че когато ГЕРБ вземе властта в България, а не само в Брюксел да са първа политическа сила, тогава ще има промени в избирателния закон. Тези промени ще регламентират, ако общински съветник или депутат, който е влязъл в една партия и иска да стане независим, след това да напуска партията или парламента, за да дойде друг, за да може партията да носи отговорност.
Трябва да има инструмент, с който партията да може да влияе на подкрепените кметове, категоричен бе Борисов.
По повод предстоящите местни избори той заяви: “Всеки, който може да предложи нещо реално, е добре дошъл при мен”.
“Не се бъркам в никое движение или партия, аз отговарям само за ГЕРБ. Аз съм против квотите и коалициите на квотен принцип. Моето основно изискване е да се спре със спекулациите независими хора или коалиции на база квоти. Виждаме какво стана с тройната коалиция. Станишев два месеца не може да си сложи министри”, допълни Бойко Борисов.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Не приемам коалициите на квотен принцип | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко Борисов: Не приемам коалициите на квотен принцип
Автор: Anonymous да 2007-07-16 @ 09:01 EEST
Какво приемате и какво не не знам, но знам че нищо не се прави за добър живот в страната ни, само си приказваме.
Бойко Борисов: Не приемам коалициите на квотен принцип
Автор: Anonymous да 2007-07-16 @ 14:58 EEST

           Само аз ли имам странното усещане, че НДТ взе много да се слага на Бойко Борисов ? Защо не си го обособите в отделна рубрика на сайта ? Някъде между Мис и Мистър и Лов и риболов. А иначе от къде на къде депутатът ще напуска Парламента, веднага щом реши да кривне от партийната линия !? Явно не са отминали времената на тотална партийност . Да, днес народът гласува за партиите, но защо  да му се затваря вратата утре(в едно вече узряло и политически грамотно гражданско общество) да гласува наистина за личности !?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.20 секунди