изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:20 EET
Роднините на заразените със СПИН деца в Либия получават обезщетения    
Новини

Роднините на болните от СПИН деца в Бенгази вероятно в този момент вече могат да изтеглят по един милион долара. Светкавично открита банкова сметка вече е напълнена с няколко стотин милиона долара. Въпреки че говорителят на Асоциацията Рамадан ал Фитури отрича, някои от семействата признаха, че превод на парите по банков път вече се осъществява.



Тежката сделка е сключена и вече е в ход. Големият спор - първо свободата на сестрите, после парите на семействата или обратно - първо парите, после сестрите, вече е решен. И действително нещата се случват паралелно. Технически схемата изглежда така - в момента на получаването на парите по банков път представителят на всяко от семействата трябва да подпише, че приемайки кръвнината се отказва да иска смърт за Кристияна, Валя, Нася, Валентина, Снежана и Ашраф. Така се удовлетворява компромисното и за двете страни споразумение - защото с полагането на един подпис роднините си гарантират както получаването на сумите, така обаче легитимират и съгласието си смъртните присъди да не бъдат изпълнени.

Реално още утре ще има достатъчен брой подписи на роднини, които ще са си получили парите и заедно с това ще е налице документ за пред Висшия съдебен съвет, че кръвнината ги устройва.

В същия момент от българска страна днес беше внесена и подписаната вчера от медиците молба за милост. На практика така Висшият съдебен съвет ще разполага с всички необходими документи и аргументи да ревизира смъртните присъди. Изборът на магистратите най-вероятно ще е или за пълно помилване или за намаляване на присъдите. Първият вариант дава възможност за по-бързо освобождаване на медиците. При втория - доживотен затвор или по-малко - трябва да се задейства правната ни спогодба, даваща възможност всички присъди, различни от смърт, да се изтърпяват в България.

Неясен обаче остава въпросът с трите висящи дела срещу медиците ни - две за клевета, водени от мъчителите им и едно за СПИН-инфекция в Бенгази. При новините от днес прогнозата е, че още утре деветчленният Висш съдебен съвет действително ще излезе с решение. Най-вероятно след това Фондация "Кадафи" ще оповести официално параметрите на постигнатото споразумение. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Роднините на заразените със СПИН деца в Либия получават обезщетения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди