изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:23 EEST
Два силни труса в Япония убиха 4-ма, ранени са стотици    
По света Силен вторичен трус от 5,6 по скалата на Рихтер разтърси централната част на Япония. Това става след като силно земетресение от 6,8 по Рихтер по-рано причини смъртта на четирима души, а около 300 бяха ранени.

Това съобщиха от японската метеорологическа агенция, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Четирамата са починали в болници в най-засегнатия град Кашивазаки на брега на Японско море. Две от жертвите са жени на 80 години. Вторият трус е станал в 15.37 ч. местно време (09.37 ч. българско време) с епицентър на 10 км под земята в района на град Кашивазаки. Експертите смятат, че няма риск от вълни цунами. Междувременно японският премиер Шиндзо Абе ще посети засегнатите от труса райони. Той прекрати обиколката си в Нагасаки и веднага се отправи към пострадалите зони. Първият трусът бе почувстван и в столицата Токио, разположена на 260 км от епицентъра му. Земетресението е довело и до автоматично спиране на реакторите на разположената в района на стихийното бедствие атомна централа. На една от подстанциите й е възникнал пожар, който вече е потушен. Реакторите не са засегнати и няма изтичане на радиация, съобщават местни енергетици. В резултат на земетресението са пострадали сериозно над 20 сгради в град Кашивазаки. Агенция ИТАР-ТАСС съобщава, че в 13 от тях са били блокирани хора. Би Би Си съобщи от мястото на събитието, че земетресението е било толкова силно, че хората не са успели да се задържат на крака и са падали. Затворено е международното летище на град Ниигата. Спряно е движението на някои бързи влакове, свързващи Токио със северните и северозападните райони на Япония. През 2004 г. в Ниигата бе регистрирано земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер, в резултат на което загинаха 68 души и над 3 хиляди бяха ранени.
 


Сходни връзки

Два силни труса в Япония убиха 4-ма, ранени са стотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди