изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:04 EEST
БАЩАТА НА ПРЕСЛАВА ВЗЕ ДВЕ НАГРАДИ НА ЮБИЛЕЯ НА ТРАБАНТИТЕ    
НовиниБащата на най-слушаната в момента фолк-певица Преслава – Кольо Иванов спечели две награди на шествието в столицата пред храм “Александър Невски”, с което бе отбелязана 50-годишнината на прословутия автомобил "Трабант".

Единият приз бе за най-добра реставрация и автентичен вид на Трабант 600, а другата награда бе спечелена в състезанието по майсторско управление. “Връщам се в Добрич с две купи и една грамота. Доволен съм от представянето си. Направих си снимки със Соломон Паси и посланика на Германия. Колата е безценна за мен и затова не мога да кажа на колко я оценявам” - каза за НДТ добричлията, чийто автомобил е като чисто нов, а е на 44 години.    

Дамян Дамянов от София спечелил наградата за най-добра техническа преработка на автомобил, а за най-добър тунинг наградата е присъдена на Ангел Калчев от Русе. Всички участници получиха почетни грамоти за участие в престижния парад на марката "Трабант".
Общо 34 собственици на автомобили “Трабант” се бяха събрали в събота в столицата, за да отбележат 50-годишния юбилей от началото на производство на култовите автомобили. Трабантите се бяха подредили ветрилообразно и очакваха пристигането на официалните гости. В средата сред паркираните автомобили бе трабантът на Соломон Паси.

Маргарит Карабуров, председател на Българската асоциация на клубовете за старинни класически автомобили и мотоциклети, заяви, че до момента с марка “Трабант” са произведени над 6 млн. автомобила. Според него, трабантът е един от конкурентните автомобили в клас малък автомобил. Като предимство Карабуров изтъкна изключително евтината му поддръжка. Той допълни, че 99 % от ретро-автомобилите в нашата страна вече не са в движение поради смяната на номерата и новите изисквания за регистрация.
Честването се провежда под патронажа на бившия министър на външните работи и депутат от НДСВ Соломон Паси. Мероприятието се организира с помощта и съдействието на Посолството на Федерална Република Германия. Съорганизатори са Българска Асоциация Клубове за Старинни и Класически Автомобили и Мотоциклети (БАКСКАМ) и клуб "Трабант" - гр. Лозница. НДТ

 


Сходни връзки

БАЩАТА НА ПРЕСЛАВА ВЗЕ ДВЕ НАГРАДИ НА ЮБИЛЕЯ НА ТРАБАНТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди