изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:26 EEST
ПРОВЕРЯВАТ БОЛНИЧНИТЕ ПРИ ВХОДА В НОИ    
НовиниЛекари ще бъдат наказвани за грешни диагнози и сбъркани болнични, предвижда наредба

Нова наредба, която ще регламентира изплащането на болнични, предстои да бъде окончателно приета от парламента. Тя предвижда да има санкции при неправилни диагнози или сгрешени болнични. Пред НДТ директорът на РУСО в Добрич Пламен Петров коментира, че по-важната промяна, според него, е че още при приемането на болничните от работодателя ще се прави проверка дали той е подал информация в персоналния регистър, който се води в Националната агенция по приходите. При нас основният проблем е, че работодателите не подават такава информация и впоследствие болничният не може да бъде изплатен. Затова занапред още при внасянето на документите за болничен в НОИ ще се прави проверка - дали е подадена информация в персоналния регистър. Ако това не е сторено, работодателят ще се връща веднага, за да изправи проблема. Според П. Петров, така по-бързо ще се извършват корекциите. Работодателят ще бъде връщан да извърши необходимите корекции преди още да е подал документите.
В Добричка област също има грешно попълнени болнични листове от общо практикуващи лекари или такива, които съдържат алогизми. Такива са случаите, когато джипито е пропуснало да впише дата, номер на болничния, срок на временната нетрудоспособност или пък номер на ЛКК. Има и случаи като този, когато болничният е издаден от 6 юли и е със срок до 16 юни същата година.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАТ БОЛНИЧНИТЕ ПРИ ВХОДА В НОИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.57 секунди