изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:46 EEST
ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА" Е УЧАСТВАЛА В ЛИКВИДИРАНЕ НА 41 БЕДСТВИЯ ПРЕЗ 2007 Г.    
Ред и сигурност
В ликвидиране на последствията от 41 бедствия, аварии и инциденти са участвали през първите шест месеца на годината служители на "Гражданска защита" - Добрич. В навечерието на професионалния си празник - 18 юли, оттам сочат, че през първото шестмесечие на годината природните бедствия, аварии, катастрофи и инциденти в областта са поставили на изпитание силите на служителите от дирекцията.

За шестте месеца служителите на "Гражданска защита" са участвали в ликвидиране на последствията от пет големи природни стихии - бури, силни ветрове и дъждове, в 19 пожара, при спасяване на двама удавници, при три  промишлени аварии. Наложила се е тяхната намеса при пет инцидента с бомби и снаряди, при справяне с последствията от две сериозни градушки, както и от две катастрофи.
През първото полугодие на 2007 г. дирекция "Гражданска защита" - Добрич получи от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии аварийно-спасителен автомобил, оборудван със спасителна и свързочна техника, както и една "Лада-Нива", две компютърни конфигурации и две копирни машини. Към дирекцията е създаден и отряд "Аварийно-спасителни дейности". Той се сформира в изпълнение на Постановление № 56 от 12 март 2007 г. От дирекцията информират, че предстои създаването на оперативен комуникационно-информационен център с функции по приемане и оценка на информация, уведомяване органите на изпълнителната власт и съставните части на единната спасителна система за възникнали бедствия, координация и включване на допълнителни сили и средства.
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА" Е УЧАСТВАЛА В ЛИКВИДИРАНЕ НА 41 БЕДСТВИЯ ПРЕЗ 2007 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди