изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:34 EEST
ДОМАТ-МУТАНТ - В КАМПАНИЯ ПРОТИВ ГЕННО-МОДИФИЦИРАНИТЕ ХРАНИ    
НовиниПропътувалият цяла Европа домат-мутант от кампанията срещу генно-модифицираните храни ще бъде инсталиран утре в градския парк "Свети Георги" в Добрич. Градът ни е втория у нас, където пристига петметровият надуваем домат-мутант. Той алармира за заплахата от генетично модифицираните организми и необходимостта да се спре у нас тяхното отглеждане, производство и внос, преди науката да се произнесе  за последиците в икономически, социален, здравен и екологичен аспект.

Обиколката на домата-мутант се инициира от неправителствената организация Приятели на земята - Европа със седалище Брюксел, като за България координатор на информационната кампания е сдружение АгроЛинк. Доматът-мутант вече е посетил големите градове в 9 европейски страни, Грузия, Турция, а тази година - през месеците юни и юли, ще обиколи 18 града в Македония, Румъния и България.
Целта е хората да бъдат информирани и да правят осъзнат избор при покупката на своята храна. А хората, които взимат решения, да създадат условия за устойчиво развитие на районите - твърдят организаторите. В рамките на проявата утре от 10,30 ч. ще се открие изложба на детски рисунки от програма ЕКО лято" на Младежкия дом. В 13 ч. ще бъде представен в залата на Търговско-промишлената палата филмът на САЩ "Живот извън контрол", а час по-късно ще се проведе дискусия с участие на научни работници от института в Генерал Тошево, фирми и потребители на тема: "ГМО и здраве, ГМО и природа, ГМО и бизнес". Организатори на проявите в Добрич са община Добрич, Търговско-промишлената палата, Евро-Инфо центърът, Младежки дом и "Младежки градски съвет.
 


Сходни връзки

ДОМАТ-МУТАНТ - В КАМПАНИЯ ПРОТИВ ГЕННО-МОДИФИЦИРАНИТЕ ХРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди