изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:56 EEST
20 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА ЩЕ СТАВАТ БЕЗОПАСНИ    
Образование20 училища от Добричка област ще получат от Министерството на образованието и науката общо 10 728 лева. Средствата са по програмата на МОН "Модернизация на материалната база в училищата", по модул "Безопасно училище". По него се осигуряват средства за инсталиране на съвременни системи за безопасност и охрана в средните училища. Изискването по този модул е общините да осигурят 50 на сто от средствата по проекта.

По другия модул на програмата - "Създаване на достъпна архитектурна среда", са одобрени четири учебни заведения от областта. Това са ОУ "Хан Аспарух", Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов", Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" и Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий". Одобрени от МОН са техните проекти за извършване на строително-монтажни работи за осигуряване на достъпна архитектурна среда.
Данните на МОН сочат, че броят на децата със специални нужди,  които посещават училищата, се увеличава. Ако през учебната 2006/2007 г. те са били 1593, то за следващата учебна година ще са 3865. Очаква се след 2-3 години броят им да стигне пет-шест хиляди. В същото време само около 150 училища в цялата страна са адаптирани със съответните рампи, асансьори и други необходими съоръжения.
 


Сходни връзки

20 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА ЩЕ СТАВАТ БЕЗОПАСНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди