изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:04 EEST
С ЯПОНСКА ПОМОЩ ЩЕ СЕ РЕМОНТИРА ПСИХОДИСПАНСЕРЪТ    
ЗдравеОколо 33 000 евро безвъзмездна помощ от посолството на Япония у нас ще получи Областният диспансер за психични заболявания в Добрич, съобщиха от общината.

Средствата се осигуряват по проект на здравното заведение, финансиран от Програмата за безвъзмездна помощ на правителството на страната на изгряващото слънце.
Проектът ще се осъществява с подкрепата на общината в Добрич. Той е на обща стойност 39 173 евро. С финансирането ще се извърши реконструкция на мъжкото и женското отделения в диспансера, с цел подобряване качеството на предлаганите услуги, както и условията за лекуване на пациентите. Договорът за отпускане на безвъзмездната помощ ще бъде подписан на 19 юли в посолството на Япония в София.
Тенденция за нарастване потребността от психиатрични услуги се наблюдава през последните години, сочат данните на психодиспансера. През 2005 година броят на преминалите през стационарите пациенти е бил 966, а използвалите услугите на амбулаторията са 7470. През 2006 година са лекувани 980 пациенти, а преминалите през амбулаторията са 10 110 души. В Психодиспансера в Добрич стартира и проект на социалното министерство и Програма ФАР "Подобряване качеството на живот на лицата с тежки психични разстройства в общността". Той е насочен към лицата с тежки психични разстройства, които са загубили уменията си за самостоятелен живот и са изолирани от естествената си среда.
 


Сходни връзки

С ЯПОНСКА ПОМОЩ ЩЕ СЕ РЕМОНТИРА ПСИХОДИСПАНСЕРЪТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди