изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:03 EEST
Стоенето у дома съсипва семейния живот    
ЛюбопитноПричината за разпадането на брака не е продължителното отсъствие на единия партньор от дома, а точно обратното, твърдят австралийски изследователи, цитирани от ДПА.

В бракоразводните дела често като причина за проваления съвместен живот се посочва прекомерното отдаване на единия от съпрузите на работата, заради която се налага да отсъства дълги часове от къщи.

Изследователи от университета на Мелбърн, Австралия, обаче установиха, че всъщност бракът много по-лесно се разпада, когато единият от двамата партньори се задържа дълго време у дома.

Данните от статистически проучвания сочат, че за мъжете, които работят на непълен работен ден, съществува двойно по-голям риск бракът им да се разпадне.

Резултатите от изследване на специалисти от университета на Южен Уелс, оповестени през юни, показват, че жените, които избират да работят на непълен работен ден, за могат да балансират между работата и семейството, не се справят добре с тази задача.

Оказва се, че вместо изискванията към тях и у дома, и в работата да намалеят, те се увеличават.

Добрата новина е, че близо 75 процента от австралийците са доволни от постигнатия баланс между работата и личния живот. БТА

http://curious.actualno.com

 


Сходни връзки

Стоенето у дома съсипва семейния живот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди