изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:25 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност              През изминалите две денонощия на територията, обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич, са регистрирани 7 престъпления и произшествия.

 

           

                        U  На 15 юли 2007 г. около 18,20 часа в Първо РПУ – Добрич е получено съобщение затова, че лицето Д.Д. – 53-годишен, с психични отклонения от гр.Добрич, нанася побой на сестра си в жилището им в района на Професионална гимназия “М.В.Ломоносов” – Добрич.

            На сигнала незабавно отреагират два полицейски автомобила с четирима служители от Първо РПУ и СОТ при ОДП – Добрич. При появата на служителите в района на местопроизшествието извършителя на побоя се прибира в къщата. Пристигналите полицаи получават информация от съседи, че от къщата се чували хриптящи стонове, които малко преди тяхното идване са престанали.

            При опит да осъществят контакт с Д.Д. и да влязат в къщата последният внезапно напада един от полицаите, като с нож му нанася силен удар  в областта на торса, но защитната полицейска жилетка предпазва служителя от изключително сериозно нараняване. При последвалия втори удар с ножа нападателя наранява служителя на реда в областта на дясната китка. В следващия момент полицаите успяват да обезвредят нападателя и да му отнемат ножа. Служителите на полицията оказват съдействие медицинския екип при транспортирането на Д.Д. до Центъра за психично здраве – Добрич, където последния е приет за лечение.

            Раненият служител на полицията също е транспортиран до МБАЛ – Добрич, където се установява, че му е прерязано сухожилието на ръката и след оперативна намеса е оставен за лечение в отделението по ортопедия.

            Сестрата на Д.Д. въпреки видимите по нея следи от побой отказва преглед и лечение.

            Работата по   случая продължава.

 

            U След проведени оперативно-издирвателни мероприятия организирани от служители на Първо РПУ – Добрич, е установена 20-годишна жена от гр.Добрич. Последната е заподозряна в това, че е извършила кражба на парична сума от 95 лева от офиса на магазина, в който работи.

            Паричната сума обект на престъпно посегателство е иззета от полицията и възстановена на собственика на магазина.

            Работата по изясняването на случая продължава.

 

            U На 15 юли 2007 г., около 15.00 часа, в района на плажната ивица до с.Кранево от служители на РПУ – Албена е задържано със съдействие на граждани 17-годишно момиче от с.Дончево, област Добрич. Непълнолетното лице е заподозряно в това, че непосредствено преди задържането е извършило кражба на чанта собственост на украинска туристка, с намиращи се вътре часовник, фотоапарат, мобилни телефони и парична сума във валута и български левове на обща стойност около 400 лева.

            Работата на полицията по изясняването на случая продължава. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

            U На 16 юли 2007 г. около 02,30 часа в дежурната част на РПУ – Албена е получено съобщение от граждани затова, че в района на с. Кранево, общ. Балчик, лек автомобил “Опел”, управляван от неизвестно лице след като удря паркиран автомобил, напуска района на местопроизшествието в неизвестна посока.

            От служители на РПУ – Албена са предприети незабавни оперативни и заградителни мероприятия. В резултат на тези енергични действия  в района на КК “Албена” автомобила е засечен, но не спира на подадените от служителите на полицията звукови и светлинни сигнали. След кратко преследване, в което се включва и полицейски автомобил на Второ РПУ лекия автомобил “Опел” е спрян в района на с.Батово, община Добричка. Установено е, че водача му е 29-годишния Д.Д.от гр.Добрич. При пробата за алкохол  се установява, че последния е употребил над 1,2 промила, а именно 2,84 промила.

Работата по случая продължава. Образувано е бързо полицейско производство.

 

       През изминалото денонощие на територията обслужвана от ОД”Полиция” – Добрич са регистрирани 4 пътно – транспортни произшествия, с материални щети.

 

            U За времето от 01,00 часа до 03,30 часа на 15 юли 2007 г. в с.Кранево и в гр.Шабла са установени двама водачи – Г.И. от гр.Варна и Т.И. от гр.Шабла,  управлявали лек автомобил”Ситроен” и автомобил “Форд Транзит” след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, със които са изпробвани са отчели съответно 1,71 промила и 1,23 промила. За втория водач е установено, че е и неправоспособен. Автомобилът, който е управлявал е бил противозаконно отнет от Т.И. от паркинг в гр.Шабла. Моторното превозно средство е върнато от служителите на реда на неговите собственици.

            По двата случая са образувани досъдебни производства.

 

            Поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич са участвали в гасенето на 18 пожара, възникнали съответно в гр. Добрич, в гр. Каварна, в гр. Ген. Тошево и в селата Ведрина, Миладиновци, Гурково, Рогозина, Крушари, Загорци, Кранево /2/, Кръгулево /2/, Батово, Писарово, Равнец, Хаджи Димитър и Безмер.  Пожарите са възникнали основно в сухи треви, храсти, отпадъци и стърнища.

 

           

             

 

                  

16.07.2007 г.                                                               ОД”ПОЛИЦИЯ”- ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди