изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:08 EET
"ФАМА" ПАК ВДИГА ЦЕНИТЕ НА СИРЕНЕТО?    
НовиниТърговци се оплакаха, че положението е трагично

От достоверни източници НДТ научи, че сиренето, което произвежда добричкото предприятие "Сердика", е с нова цена. От собственика на млекопреработвателното предприятие - варненската фирма "Фама", отказаха коментар, тъй като в момента изпълнителният и търговският директори били извън завода. В същото време търговци се оплакаха, че положението със сиренето е трагично. Цените се качват всеки изминал ден, мандрите не изпълняват заявките ни, казаха търговците. Продавачи коментираха, че има дефицит на стоката, заради повишения интерес към нашето сирене както от страна на румънците, идващи на шопинг-турове, така и заради големия брой туристи по морето. Цените му се качват не заради липса на суровина и така ще е до края на летния сезон, коментираха още собственици на магазини.
В момента по магазините в града бялото саламурено краве сирене може да бъде купено за над 5 лв., а в магазини като "Метро" и "Кауфланд" цената стигала и до 7 лв., казаха запознати за НДТ. За последните 20-ина дни цените на млечния продукт, както и на кашкавала, произведен от "Сердика", са се увеличили с 30 до 50 стотинки, коментираха търговци. От вчера с нови цени са и лютениците на "Олинеза", научи още НДТ. С 10-15 ст. е увеличението на бурканче лютеница от 265 гр, а при по-големите разфасовки увеличението е с 20 до 30 стотинки.
 


Сходни връзки

"ФАМА" ПАК ВДИГА ЦЕНИТЕ НА СИРЕНЕТО? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди