изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:08 EEST
ВЪВ "ВиК" НЯМА ДА СЪКРАЩАВАТ ХОРАТА С НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ    
НовиниТвърди управителят на дружеството Величко Василев

НДТ научи, че водното дружество предвиждало да освободи от работа хората, които до момента извършваха охраната на фирмата и нейните обекти в цялата област. По информация на вестника обаче, голямата част от тях са хора с намалена трудоспособност, освидетелствани от ТЕЛК с право на работа. Такива случаи са защитени от закона и обикновено освобождаването на такива работници става с изрично поискано разрешение от дирекция "Инспекция по труда". Потърсихме директора на областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич Младен Мартинов, като попитахме има ли постъпили искания за разрешителни от "ВиК". "Неофициално имам проведен разговор по въпроса с управителя на "ВиК" преди време. Има хора там, които са трудоустроени, но до момента при нас няма постъпили искания от дружеството да им бъдат дадени разрешителни. По закон трудоустроените хора са защитени и всеки случай се разглежда сам за себе си, като се дават конкретни препоръки" - каза Мартинов.
По темата коментарът на управителя на водното дружество Величко Василев бе следният: "Никого няма да съкращаваме. Дружеството няма лиценз за охранителна дейност и затова вече фирмата и обектите й ще бъдат охранявани от лицензирана фирма. Бе направена обществена поръчка, като се явиха 6-7 кандидати. Варненска фирма е спечелилата обществената поръчка, но не помня името й. Едно от изричните ни условия бе фирмата, която спечели, да наеме целия ни персонал. Вече е въпрос на личен избор дали всеки един от хората ще се съгласи да премине на работа в охранителната фирма".
 


Сходни връзки

ВЪВ "ВиК" НЯМА ДА СЪКРАЩАВАТ ХОРАТА С НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди