изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:24 EEST
Бойко Борисов критикува правителството с германски евродепутат    
Европейски съюзСофия. От българското правителство зависи дали страната ни ще получи средствата от еврофондовете, които й се полагат. Това заяви по време онлайн връзка със Столична община германският евродепутат Манфред Вебер. Пред кмета на София Бойко Борисов той разясни защо се е обявил за спиране на средствата от еврофондовете за България, предаде репортер на Агенция „Фокус”.


В последния доклад на Еврокомисията за България са посочени като проблемни области правосъдието и способността да се противодейства на корупцията, обясни Вебер. Оттук следва въпросът дали средствата ще се усвоят правилно. От своя страна кметът на София заяви, че българските предприемачи, обществото и общините чакат тази “глътка въздух” от еврофондовете. “Ние не сме виновни, че дълго време не беше избран министър на икономиката и енергетиката на мястото на подалия оставка”, каза кметът. Борисов помоли Вебер критиките да бъдат отправени чрез инструментите на ЕК към правителството. “Като нация изстрадахме присъединяването ни към ЕС и загубихме много от затварянето на III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй" и допълни, че София е извадена от програмата на екоминистерството до 2014 година. Кметът заяви още, че се надява работата на двата реактора да бъде възобновена някой ден. Той обеща, че евродепутатите от ГЕРБ и лично той ще направят всичко възможно, за да бъдат извадени корупционните схеми на светло и обществото да се задейства така, че правителството да започне да си изпълнява задълженията, за да не се стигне до рестриктивните мерки.
“България в момента е пълноправен член на ЕС и гражданите й със сигурност могат да разчитат на Европейската солидарност, но не можем да разделим гражданите на България от правителството. Надявам се българските партии да се ангажират с тези проблеми и да накарат правителството да действа.
Ако това не стане се надявам българските граждани да си изберат ново правителство”, заяви от своя страна Вебер. “И ние се надяваме”, отвърна му Бойко Борисов.
Надежда БОЧЕВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов критикува правителството с германски евродепутат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди