изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:00 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добричq са регистрирани 2 престъпления.

 

            1. На 16.07.2007 година, в Първо РПУ – Добрич е получено съобщение за това, че на 15/16.07.2007 година, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в гаражно помещение по ул. Калиакра в гр. Добрич, собственост на фирма и от паркирания вътре товарен автомобил е извършило кражба на авторадиокасетофон и инструменти.

            По случая работят служители на Първо РПУ – Добрич, провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане  извършителя на престъпното деяние.

            Образувано е досъдебно производство.         

 

            2. На 16.07.2007 година, около 23.45 часа в гр. Добрич, при рутинна полицейска проверка на лек автомобил марка “Фолксваген”, са задържани две лица от гр. Добрич, с инициали К.Д./19 г./ и Д.Т./24 г./.

            Двете задържани лица са заподозрени в притежаването на около 75 грама на суха тревна маса, която при полевия тест отреагира на канабис.

            Работата по изясняването на случая продължава. Двете заподозрени лица са задържани за срок от 24 часа.

            По случая е образувано досъдебно производство.

 

            3. След проведени активни оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на Първо и Второ РПУ – Добрич са установени пет лица, с инициали Ц.Т. от гр. Добрич, И.Г. от гр. Добрич, Р.Ж. от  с. Смолница, М.М. от гр. Хасково и Ж.К. от с. Абрит, обявени за общодържавно издирване. Установените лица се издирвали от служителите на реда, съответно  по искане на РС – Ген. Тошево /Ц.Т/, за установяван на адрес по искане на ОСл.С – Русе /И.Г./, във връзка с изтърпяване на наказание “лишаване от свобода”/Р.Ж./ и връзка с досъдебни производства /М.М. и Ж.К/. Две от горепосочнте лица са установени при организирани съвместни оперативни действия със служители от РПУ – Карлово и РПУ – Царево.

            Установенте лица са предадени на съответните институции.  

           

              През изминалото денонощие на територията обслужвана от ОД”Полиция” – Добрич са регистрирани 4  пътно – транспортни произшествия.      

 

            На 16.07.2007 година, около 21.00 часа, в района на кръстовището между ул.”25 септември” и ул. “Г.Сотиров” в гр. Каварна, възниква пътно – транспортно произшествие между лек автомобил “Ауди”, управляван от 23 годишен водач от гр. Каварна, с инициали А.А. и 10 годишна велосипедистка от същия град.

            В резултат на пътния инцидент детето е получило  хематом  в областта на главата. След преглед в ФСМП - Каварна  е осводено.

            Обстоятелствата довели до възникването на пътно – трнспортното произшествие  се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

            Поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич са участвали в гасенето на 16 пожара, възникнали на територията на гр. Добрич/5/, гр. Каварна, и в района на селата Владимирово, Ляхово, Узово, Селце, Българево, Ангелари, Горичани, Пролез и Кранево.  Пожарите са възникнали основно в сухи треви, сметища и стърнища.

 

             

 

                  

17.07.2006 г.                                                               ОД”ПОЛИЦИЯ”- ДОБРИЧ

 

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди