изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:19 EEST
СРЕЩА НА ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ МОРЕТА    
Култура“Всеки човек е художник и творец на своя живот. Хапвайте, пийвайте, ако се обади язвата, не вдигайте телефона”. Така в шеговит тон и усмивка Кръстю и Елена Лафазанови закриха Шестия фестивал “Художници, Балчик, Любов”. Проявата премина под мотото “Среща на две европейски морета” в дните от 13 и 15 юли. Семейната двойка артисти представиха в неделя вечерта най-новия си смехотерапевтичен сеанс за спасение от стреса, а формация “Танца на вятъра” от Стара Загора зарадва жители и гости на Балчик със спектакъла си “Ритъм и Любов”.

 

По време на тазгодишното издание бе направена презентация на проекта “Света Гора и Българската култура” на Висше училище по застраховане и финанси, с ръководител проф. Мирослав Дачев, както и подредена  авторска фотоизложба на проф. Дачев по темата Света Гора. В програма се включиха още мандолинен оркестър от град Миовени, Румъния, и Мажоретния състав при Общински детски комплекс - Балчик.

След юбилейното пето издание миналата година на пленера “Художници, Балчик, Любов” под мотото “Среща на две европейски морета”, бе обсъдена и приета идеята за учредяване на ежегоден фестивал. Проявата се организира от Община Балчик, Художествената галерия и художниците Петър Савов, Дарина Янева, Силви Басева и Андрей Янев. От петте издания досега във фонда на Галерията са постъпили 35 творби, дарени от авторите.

“Без любов нищо не става, очаквайте ни догодина с още по-голям интерес”, каза Андрей Янев на закриването на Шестото издание.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

СРЕЩА НА ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ МОРЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди