изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:12 EET
В БЕЛИЯ ГРАД УЧРЕДИХА МОРСКИ КЛУБ "БАЛЧИК"    
СпортМорски клуб “Балчик” бе учреден в Белия град, негов председател е Мирослав Станев, съобщи Милкана Нонова, която е сред учредителите на клуба. Основната идея и желание на членовете е да се върне славата и традициите на Балчик в морските спортове.

Клубът ще развива дисциплините - ветроходство, водомоторен спорт, сърф, водолазен спорт, гр***. Има идея да се създаде детска секция, като за целта се търсят спонсори за закупуване на 5-6 малки лодки “Оптимист”. Клубът има желание да изгради и своя база, където да се съхраняват лодките, и зала за провеждане на теоретична подготовка. Предстоят разговори с местната власт за предоставяне на място за изграждането й в близост до морето, каза още Милкана Нонова. Предвиждат се разговори с директори на училища първоначално да се водят обученията там, като дори се въведат СИП-ове на морска тематика. Идеята е детската секция да бъде добра основа за подготовката на бъдещи кадри в морските професии, тъй като има дефицит, отчете Нонова.

Ветроходната регата “Октомври”, която се е организирала и преди,  е първото събитие, което подготвя клубът в края на септември или началото на октомври. Предвиждаме да я впишем като предстоящо събитие в календара за 2008 година на Българската федерация по ветроходство, където морският клуб е направил постъпления да стане официален член, за да може да се възползва от преференции и субсидии, каза още Милкана Нонова.

За почетни членове на клуба са поканени старият председател  Мирко Мирков и проф. Веселин Венков – проектант на яхтеното пристанище в Балчик.

Всеки може да стане член на клуба, дори и чужденец. До момента интерес и съпричастност са проявили много от инвеститорите по крайбрежната ивица.

Апелът на членуващите в клуба към балчишката общественост е за подкрепа, защото дейността е насочена към децата, младите хора  и най-вече в тяхното бъдеще, както и превръщането на Балчик в елитен морски град.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 

 

 

 


Сходни връзки

В БЕЛИЯ ГРАД УЧРЕДИХА МОРСКИ КЛУБ "БАЛЧИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди