изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:35 EEST
До 3 000 евро помощ за зесегнатите от сушата фермери    
ЗемеделиеБългария има право да предприеме мерки за отпускане на държавна помощ на земеделските производители, засегнати от сушата, съобщиха от министерството на земеделието.

Възможно е предоставянето на помощи в размер до 3000 евро на бенефициент, като за това не е нужно да се иска нотификация от Европейската комисия, пише в. "Дневник".

Това е съгласувано на заседанието на "Съвета по земеделие и рибарство" в Брюксел на 16 юли 2007 г., по време на което министърът на земеделието и горите Нихат Кабил е представил данни за очакваното намаление на реколтата у нас поради засушаването и е уведомил колегите си за намерението на българското правителство да се предоставят помощи на зърнопроизводителите.

На срещата на Съвета на министрите стана ясно, че oще на 19 юли нови български предприятия от направления "Месо" и "Мляко" да влязат в т.нар. положителен списък (с право да изнасят продукция за страни-членки на ЕС).

Това са обсъдили на среща в рамките на заседанието на Съвета по земеделие и рибарство министърът на земеделието и еврокомисарят по здравеопазване Маркос Киприану.

Очаква се броят на предприятията да бъде 19. Освен това министър Кабил е депозирал искането за преходен период до края на 2009 г. за предприятията от двата сектора, които все още не са покрили напълно изискванията на ЕС.

Окончателното решение по този въпрос ще бъде взето през месец септември т.г. http://news.expert.bg

 


Сходни връзки

До 3 000 евро помощ за зесегнатите от сушата фермери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди