изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:48 EEST
Китайската SVA Group атакува европейските пазари от България    
КитайВ Шанхай е взето решение производствената база у нас на българо-китайския завод за телевизори "SVA BG" във Велико Търново да стане сервизен център за продуктите на държавния концерн "SVA Group" за Стария континент.

Това съобщиха Чен Дечин, изпълнителен директор на "SVA BG" и мениджърът в предприятието Михаил Шатров, пише в. "Монитор".

Вече има договорена поръчка от 3000 LCD телевизора за Франция, която дружеството ще изпълни до средата на септември.

Успешно е реализирана и първата пробна поръчка за френския пазар от 800 19-инчови LCD монитора, казаха още Дечин и Шатров.

Мениджърският екип в Шанхай усилено води преговори за разширение на износа в страните от Западна Европа. При увеличение на клиентите ще бъде направено новото хале на завода в Западната промишлена зона.

Планираната инвестиция е за 700 хил. долара. Така китайският завод във Велико Търново ще захранва европейския пазар. Планира се разширение на продуктовата гама с по-големи LCD монитори и плазмени телевизори.

Слабо развитата икономическа обстановка в България и липсата на опит от вашите банките да работят с акредитиви са основните ни проблеми, обясни Чен Дечин.

Тук няма банки, които имат офиси в Ню Йорк и Шанхай, трудности имаме и от практиката 99% от паричните потоци в България да се управляват кешово, а не с документи и акредитиви, заявиха още мениджърите на китайския завод за телевизори.

Досега "SVA Group" е вложила над 1,1 млн. долара в производствената си база във Велико Търново. Така старата столица пое първата китайска инвестиция в България.

Това е и първият в Европа завод за битова електроника на китайската корпорация. Той беше открит преди година. Поточната линия за монтиране на цветни телевизори е на стойност 1.117 млн. долара и има годишен капацитет от 100 000 приемника.

Според президента на корпорацията Гу Пейцу, на българския пазар все още има незаети ниши в търговията и производството на телевизори и други уреди за бита.

Ще разчитаме основно на усърдието на българските работници и специалисти за развитието на производството и продажбите, съобразно пазарното търсене и предлагане на високотехнологични продукти и услуги, казаха още "SVA Group".

Над 5 млрд. долара е годишният оборот от продажби на високотехнологични изделия на корпорацията. Компанията обединява 43 завода в Китай, а извън страната развива производствена дейност в Пакистан, ЮАР, Аржентина и Австралия.

http://news.expert.bg

 


Сходни връзки

Китайската SVA Group атакува европейските пазари от България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди