изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:54 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич, са регистрирани 5 престъпления и произшествия.

 

            U  На 17 юли 2007 г. около 13.50 часа в Първо РПУ – Добрич е получено съобщение от жителка на гр. Добрич затова, че в района на Втора ДКЦ – Добрич, неизвестно за нея лице, чрез издърпване и отнема от врата  златни накити с общо тегло около 18 грама. След осъществяване на престъпното деяние извършителя незабавно напуска района на местопроизшествието.

            Служители на Първо РПУ – Добрич провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

            Образувано е досъдебно производство.

           

            U На 17.07.2007 година, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия, организирани от служители на  РПУ – Шабла, в района на с. Горун, общ. Шабла е установен и задържан 29-годишен жител на с.Дуранкулак, общ. Шабла, с инициали Т.М..

            Задържаното лице е заподозряно в това, че на 16/17.07.2007 година в частен дом в с. Смин, общ. Шабла е нанесъл побой на 24 годишен мъж от с. Жегларци, общ. Тервел. По предварителни данни в резултат на побоя потърпевшия е получил средна телесна повреда.

            Причините довели до възникването на инцидента  продължават да се изясняват от служители на полицията.

            Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа в РПУ – Шабла.

            По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

            U На 17.07.2007 година във Второ РПУ при ОД”Полиция” – гр. Добрич е получено съобщение от затворническо общежитие, намиращо се на територията на област Варна, за това, че на същата дата от общежитието е избягал 33 годишен затворник , жител на с .Стожер, общ. Добричка, с инициали К.С..

            След получаване на сигнала служители на Второ РПУ – Добрич,  организират незабавни оперативни и заградителни мероприятия в района на с. Стожер, за установяване и зъдържане на лицето. Около 17.00 часа на 17.07.2007 година, затворника е намерен скрит в слънчогледова нива в землището на с. Стожер и след кратко преследване е задържан от служителите на реда. Лицето е съдено за кражби.

            Предаден е на служители от затвора в гр Варна.        

          

 

       През изминалото денонощие на територията обслужвана от ОД”Полиция” – Добрич са регистрирани 6 пътно – транспортни произшествия, с материални щети.

 

            U  На 18.07.2007 година  в КК”Албена”, от полицейски автопатрул на РПУ – Албена е установено 27-годишен водач  от гр. Габрово, с инициали Г.П., който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.65 промила.

            Материалите по случая се подготвят за досъдебно производство, тъй като деянието на водача е престъпление по чл. 343, ал.1 от НК.

 

            Поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич са участвали в гасенето на 13 пожара, възникнали съответно в гр. Добрич/4/, в гр. Каварна, в гр. Балчик и в селата Пл.дол/2/, Люляково, Вранино, Телериг, Загорци и Кранево. Пожарите са възникнали основно в сухи треви и отпадъци.

           

             

 

                  

18.07.2007 г.                                                               ОД”ПОЛИЦИЯ”- ДОБРИЧ

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди