изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:59 EEST
МС ще решава за ограничаване правата на СУ над Ботаническата градина    
НовиниВнесен е проект за решение в Министерски съвет от министъра на културата Стефан Данаилов за ограничаване на правата на Софийския университет "Св.Климент Охридски" върху Ботаническата градина в Балчик, съобщи директорът на Ботаническите градини Красимир Косев.

Очаква се утре решението да бъде разгледано. С това ограничаване собствеността на СУ се свежда до притежаване на стопански двор и разсадник.

Собственик на останалата част ще бъде Културен център двореца, ако това решение се одобри от Министерски съвет.

Това става няколко седмици след като Върховния касационен съд след две решения на Върховния административен съд реши за правилна заповедта от 1955 г., с която са дадени права за управление и ползване на СУ на Ботаническата градина в Балчик.

Многократно СУ се е обръщал към премиера и предишните двама министър- председатели с искането да се прекрати спора между Ботаническата градина и Културен център двореца, но те са оставали безмълвни.

"Сега, когато Министерство на културата и Културен център двореца губи делата, министърът на културата реши да постави решението на съда на заден план", смята Косев.

Косев допълни, че в края на август група експерти по европейски проект "Образование в Ботаническите градини" пристигат в България.

"Гостите от Кралската ботаническа градина, от Инсбруг, от природонаучния музей в италианския град Тренто ще констатират проект, но няма да има градина, в която да го осъществяват съвместно с българските им колеги от СУ", допълва Косев.

http://bulgaria.actualno.com/

 


Сходни връзки

МС ще решава за ограничаване правата на СУ над Ботаническата градина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди