изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:57 EEST
ОБЯВИХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВО КЛАСИРАНЕ СЛЕД 8 КЛАС    
ОбразованиеВчера станаха ясни резултатите от първо класиране в паралелките в областта, където приемът е след осми клас. От РИ на МОН съобщиха, че необходимия минимален брой ученици са събрали непрофилираните паралелки в училищата в областта - Каварана, Ген. Тошево, Шабла, Балчик, Тервел, Крушари.

В професионалната гимназия в Ген. Тошево е вече сформирана една от три паралелки, в СОУ "Дора Габе" има 10 свободни места, В ПГ по механотехника и електротехника не е набран нужният брой ученици в нито една от петте паралелки, както и в ПГ по ветеринарна медицина. По шест свободни места има в двете паралелки във Финансово-стопанската гимназия, но те вече имат нужния минимум от ученици. В ПГ по лека промишленост едната паралелка е набрала минимума, но има още 8 свободни места, в паралелката по фризьорство има 18 свободни места, а в паралелката "Производство на облекло от текстил" няма нито един кандидат. В ПГ по строителство и архитектура има свободни места във всички 4 паралелки, в ПГ по аграрно стопанство са сформирани всички заявени четири паралелки. От четири само една паралелка в ПГ по транспорт и обслужване е набрала вече нужния минимум. Две паралелки в ПГ по туризъм са събрали минимума ученици, в други две има свободни места. В земеделската гимназия в Каварна не е запълнена нито една от трите паралелки, В Тервел има нужния минимум ученици само една от трите профилирани паралелки, а в Шабла не е станала нито една. 6 свободни места има в паралелката в ПМГ "Ив. Вазов", където приемът е с изпит, а 16 свободни места - в "Информационни технологии", има свободни места в "Хореография" на СОУ "Св. Кл. Охридски", както и за паралелката в СОУ "Д. Талев". В СОУ "Л. Каравелов" двете паралелки вече имат нужния минимум ученици, а в третата има свободни места. За непрофилираната паралелка в СОУ "П. Р. Славейков" не е имало нито един кандидат, а за другите две не е набран нужният минимум ученици.
До 20 юли осмокласниците могат да подават молби за второ класиране. Резултатите от него ще бъдат обявени на 24 юли, записването ще е на 25 и 26 юли, а свободните места ще станат ясни на 27-и. Дали ще има закрити паралелки, ще се знае след трето класиране.
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВО КЛАСИРАНЕ СЛЕД 8 КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди