изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:28 EEST
60 ГРАДУСА НА АСФАЛТА. ЕЖЕДНЕВНО ЖИВАКЪТ БЕЛЕЖИ РЕКОРДИ    
НовиниШивачки колабират по време на работа от жегите. БЧК разкри два пункта в града. Заради жегите забраниха движението на ТИР-ове към Варна и границата с Румъния

Служители на Областно пътно управление вчера са измерели 60 градуса на асфалта, научи НДТ. Заради високите температури от вчера е спряно и движението на ТИР-ове по две направления през деня - Добрич - Варна, и Добрич - Генерал Тошево. Тежкотоварните камиони могат да се движат след 19 часа.
Всеки ден живакът бележи рекорди, като температурите са най-високи за изминалите сто години. В 15 часа термометърът вече показваше 37.3 градуса, съобщиха от местното подразделение на НИМХ. Досега - според статистиката, която водят в метеостанцията, най-горещ 18 юли е бил през 1946 година, когато температурата е била едва 32.5 градуса. Повърхностният почвен слой в 15 часа беше с температура 43 градуса, което е много висок показател.
От вчера ежедневно в горещите дни от 10.30 до около 16 часа на два от оживените площади в Добрич - "Свобода" и в близост до сградата на БЧК, функционират пунктове на БЧК, съобщи председателят на милосърдната организация в града д-р Артюн Еринозов. "Целта е да помагаме на хората в летните жеги, като за това и в двата пункта има разкрити по две работни места, на които възрастни или почувствали се недобре граждани могат да измерят кръвното си налягане, както и да получат бутилка охладена вода от нашите доброволци" - разказа д-р Еринозов. Инициативата е на БЧК, като в нея са се включили местни фирми - "Келто" ЕООД, братя Стойчеви, земеделската кооперация от село Телериг и много други, осигуряващи вода и инвентар и общината.
От Спешното отделение в болницата в Добрич заявиха, че през последните дни с увеличаването на температурата са се засилили и оплакванията на хората с хронични заболявания - предимно хипертонии, сърдечно-съдови и мозъчни заболявания. С две до три повиквания повече имат на ден и колегите им от Центъра за спешна медицинска помощ, като медиците били викани най-вече за колабирали от високите температури шивачки на работните си места.
 


Сходни връзки

60 ГРАДУСА НА АСФАЛТА. ЕЖЕДНЕВНО ЖИВАКЪТ БЕЛЕЖИ РЕКОРДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди