изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:44 EEST
18 БЕЗРАБОТНИ БЯХА ОБУЧЕНИ ЗА ГОТВАЧИ    
ОбразованиеМеждународен колеж - Албена връчи сертификати за завършено професионално обучение по част от професията "готвач" на 18 регистрирани безработни в Дирекция "Бюро по труда" - Варна, съобщиха от висшето учебно заведение.

Квалификационният курс се проведе с финансовата подкрепа на програма "Активни услуги на пазара на труда" - програма на Агенцията по заетостта, по заемно споразумение със Световната банка, в рамките на проект, изпълняван от "Международен колеж" ООД, гр. Добрич. Курсът се проведе под формата на теоретично обучение от 130 часа и практическо обучение от 200 часа в елитни заведения във Варна и Златни пясъци. Учебният план бе изцяло съобразен с образователната степен и професионалния опит на обучаваните, които получиха специално разработеното и издадено в рамките на проекта учебно помагало "Наръчник на добрия готвач".
С всички участници в курса бяха проведени входяща и изходяща анкети, както и анкета за оценка на обучението. Анализът на резултатите показа, че курсът се одобрява от 100% от обучаемите, а 80% от тях преценяват вероятността да си намерят работа като "голяма". Към момента 9 от завършилите курсисти са назначени в заведения в черноморските ни курорти и във Варна.
 Заключителната част на проекта предвижда провеждане на семинар - коктейл през август, на които ще бъде представено въздействието от реализацията на проекта.
 


Сходни връзки

18 БЕЗРАБОТНИ БЯХА ОБУЧЕНИ ЗА ГОТВАЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди