изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:23 EET
У нас стартира безвъзмездно финансиране за енергийни проекти    
Икономика

Програма "Интелигентна енергия за Европа" ще финансира безвъзмездно проекти с 727 млн. евро през следващите 6 години. Право да кандидатстват имат всички български фирми и организации.



 

 

Средният бюджет на проект по програмата ще бъде 1 млн. евро и продължителността му не трябва да надвишава 3 години. За 2007 г. като грандове трябва да се усвоят 52 млн. евро, предава агенция Фокус.

20 милиарда долара е световният годишен оборот от възобновяеми енергийни източници. Това нарежда този пазар сред най-бързо развиващите се и динамични пазари.

Заедно с това в сектора има и много предизвикателства, заяви Здравко Георгиев от Асоциацията на енергийните агенции.

Той представи европейската програма "Интелигентна енергия за Европа II" на обучителен семинар, организиран в Стара Загора от Центърът по енергийна ефективност към Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Срокът за подаване на проектните предложения е 28 септември т.г. Фирмите и организациите, които кандидатстват по програма "Интелигентна енергия за Европа" трябва да влязат в консорциум с дружества и организации от поне още две държави от Европейския съюз.

Друго условие за кандидатстване по програмата е проектът да предвижда съфинансиране, което може да бъде в размер до 75% от общата стойност на проекта.

Безвъзмездната помощ не допуска закупуване на техника и оборудване.

Като цяло програмата е насочена към създаване на политически и пазарни условия за енергийна ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници, уточни Здравко Георгиевhttp://news.expert.bg

 


Сходни връзки

У нас стартира безвъзмездно финансиране за енергийни проекти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди