изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:45 EEST
Цветан Цветанов: ГЕРБ ще разговаря с Ваньо Танов за кандидатирането му за кмет на Русе    
Политика

Председателят на ГЕРБ подчерта, че партията се готви много усилено за провеждане на областни събрания и че до 15 август ще бъдат представени кандидатурите за кметските постове по общини и по области. Сигурни кандидати на ГЕРБ за местните избори са Бойко Борисов за София и Димитър Николов за Бургас.



Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията ще води разговори с Ваньо Танов за кандидатирането му за кмет на Русе. „Местните структури на ГЕРБ са издигнали и подкрепили кандидатурата на Танов, но тъй като до този момент той беше служебно обвързан с МВР, сериозни политически разговори не са водени“, допълни пред bTV Цветанов.

На 19 юли министърът на вътрешните работи Румен Петков подписа рапорта за напускане на директора на ГДБОП главен комисар Ваньо Танов. При напускането си Танов заяви, че "има чадър над сивата икономика".

Той коментира, че най-тежко се работи в секторите за разкриване на икономически престъпления, стокова и акцизна контрабанда, тъй като интересите били най-големи. От своя страна министър Румен Петков бе категоричен: „Няма случай, при който аз или мои колеги да сме оказвали натиск за спиране на разработки в ГДБОП“.

Тези действия на Ваньо Танов накараха ГЕРБ да издигне неговата кандидатура за кмет на Русе. „Той е добър кандидат за кмет на Русе. Танов отговаря на всички изисквания", каза Цветанов. Преди дни бившият директор на ГДБОП обяви, че се оттегля, тъй като смята да започва политическа кариера в Русе. Това засили още повече подозренията, че той ще бъде предложен от ГЕРБ за кмет на града.

Кой е Ваньо Танов и връзките му с Русе

Главен комисар Ваньо Танов постъпва на работа в системата на МВР през 1985 година като разузнавач в Отделение "Криминално" в Русе. Десет години по-късно - през 1995 г. - оглавява Второ РПУ в крайдунавския град, а след три години е назначен за началник на РЗ "Полиция". На 6 ноември 2002 година Танов е назначен за директор на РДВР-Русе. http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще разговаря с Ваньо Танов за кандидатирането му за кмет на Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди