изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:22 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД С ПРЕПОРЪКИ ЗА ЖЕГИТЕ    
НовиниОбластният управител на Добрич Динчер Хаджиев, във връзка с издадените указания от вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия аварии и катастрофи, издаде заповед за област Добрич по повод жегите, съобщиха в нарочно прессъобщение от администрацията.

Депешата на губернатора съдържа препоръчителни указания към държавни, общински и частни структури за намаляване на вредните фактори от високите над 40 градусови температури и предприемане на превантивни мерки, във връзка с очакваното рязко повишение на индекса на ултравиолетовото лъчение в страната. Според нея, автотранспортни и жп-цистерни с нефтопродукти, както и такива, превозващи взривоопасни химически материали, трябва да се движат по жп и пътната мрежа само в часовия интервал от 21.00 до 6.00 часа сутринта. В този часови пояс да става зареждането на бензиностанции и газостанции, както и зареждането на автомобили на тях. В заповедта си областният управител препоръчва още да се ограничи масовото пребиваване на хора в затворени неклиматизирани помещения. В заповедта се казва още, че трябва да се следи непрекъснато релсовият път, заради опасност от линейни деформации, както и целостта на асфалтовата настилка по пътищата. Сред препоръките има и такива към кметствата - да осигурят пунктове за раздаване на безплатна минерална вода на гражданите, а улиците на населените места да бъдат поливани с вода. На работещите да бъде предоставяна минерална вода безплатно, още се казва в заповедта на губернатора. Заповедта е изпратена до кметовете на общините в областта, директорите на  "Гражданска защита", "Полиция", "ПБЗН" и Областно пътно, както и кметовете на населени места в областта.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД С ПРЕПОРЪКИ ЗА ЖЕГИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди