изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:02 EEST
ЗАКРИВАТ ПИЛОТНА СХЕМА ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОИЗТОЧЕН РЕГИОН ЗА ПЛАНИРАНЕ    
НовиниВ сряда в Каварна ще се проведе заключителната кампания по приключване изпълнението на проектите, финансирани по Пилотна интегрирана инвестиционна грантова схема за регионално развитие на Североизточен регион за планиране BG 2003/004.937.11.03-01, съобщиха от морското кметство.

По тази схема са финансирани 31 договора на  обща стойност 6 726 023 евро, от които до 90 % е безвъзмездната помощ, и един Рамков договор за Техническа помощ на стойност 198 955 евро. Целта на първата за България интегрирана инвестиционна грантова схема за регионално развитие бе да съдейства за придобиването на опит и практически умения за работа по интегрирани схеми за интервенции по правилата на Структурните фондове на ЕС, както и да подпомогне изграждането на капаците за ефективно управление на средствата от Европейския съюз, се казва още в прессъобщението от кметството. В четири основни области са били насочени средства по Пилотната грантова схема - инфраструктура, свързана с бизнеса, развитие на човешките ресурси, интегрирано подпомагане развитието на регионалния туризъм, повишаване на производителността и конкурентноспособността на бизнеса. Общо 12 проекта са били финансирани по компонент "Инфраструктура, свързана с бизнеса". В рамките на заключителната част ще бъде открит и обновеният национален археологически резерват "Яйлата", като се очаква да присъства и зам.-министърът на МРРБ Димчо Михалевски.
 


Сходни връзки

ЗАКРИВАТ ПИЛОТНА СХЕМА ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОИЗТОЧЕН РЕГИОН ЗА ПЛАНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди