изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:47 EEST
Сестрите излизат още днес от затвора?    
Новини Осъдените на смърт български медицински сестри още днес може да излязат от затвора, съобщиха световните агенции.

Новината дойде заедно с информацията, че първата дама на Франция Сесилия Саркози отново е в Триполи - от неделя сутрин. Тя вече се е срещнала с либийския лидер Муамар Кадафи. Саркози е придружавана от Бенита Фереро-Валднeр, еврокомисар по външната политика, и Клод Геан, главен секретар на Елисейския дворец и дясна ръка на френския президент. Това се казва в лаконично съобщение на ЕС. “Европейската комисия се надява, че тази ситуация, която е толкова болезнена и продължи толкова дълго, може да бъде разрешена в хуманен дух“, се казва в съобщението, което не дава повече подробности. Според някои източници, близки до либийските власти, петте българки може да отпътуват още днес със самолета на първата дама на Франция. Други твърдят, че те ще се върнат в Европа заедно с френския президент Никола Саркози, който има среща с Кадафи в Триполи на 24 юли. Европейски дипломатически източник заяви, че френският президент е обещал да помогне за модернизирането на детската болница в Бенгази, където сестрите и доктора са работели, в замяна на тяхното репатриране за България.
Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и френският президент Никола Саркози разговаряха няколко пъти снощи по телефона, за да уговорят освобождаването на петте български медицински сестри и палестинския лекар и за незабавното им репатриране, предаде Франс Прес.
 


Сходни връзки

Сестрите излизат още днес от затвора? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди