изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:21 EEST
РФИ: Среднощни преговори в Триполи    
По света Триполи. Съпругата на френския президент Сесилия Саркози е в Триполи заедно с еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро-Валднер, за да се опитат да уговорят освобождаването на шестимата медици. С тях е и Клод Геан, генерален секретар на Елисейския дворец.

Посещението на Бенита Фереро-Валднер и Сесилия Саркози "е част от усилията за освобождаване на петте български медицински сестри и палестинския лекар", се казва в съобщение на ЕК. Информациите за това посещение бяха оскъдни и идваха през целия вчерашен ден и тази нощ. Вчера следобед бе лансиран слух на сайта на френското списание “Поан” за завръщането в Либия на Сесилия Саркози. Присъствието й в Триполи, както и това на Клод Геан, генерален секретар на Елисейския дворец бе потвърдено привечер от официални либийски източници. По това време френското президентство продължава да пази пълно мълчание за посещението, което очевидно е замислено като тайно. В полунощ ЕК официално, но кратко, съобщи за визита на еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро-Валднер заедно със Сесилия Саркози, без да се разбере дали двете жени са пристигнали заедно. В 1.30 през нощта факс от Елисейския дворец потвърди за присъствието в Либия на съпругата на президента, придружена от Бенита Фереро-Валднер и Клод Геан. Елисейският дворец съобщи и за няколко телефонни разговора през нощта между Никола Саркози и Жозе Мануел Дурао Барозу, председателят на ЕК, "за да уговорят незабавното репатриране на петте български медицински сестри и на палестинския лекар», според съобщението на Елисейския дворец. Оттогава насам няма повече информация и засега шестимата продължават да са в затвора в Триполи.
Информацията е на РФИ.

Сесилия Саркози е прекарала нощта в Триполи и днес ще продължи дискусиите с либийските власти
23 юли 2007 | 11:14 | Агенция "Фокус"
Париж. Съпругата на френския президент Сесилия Саркози е прекарала нощта в Триполи и днес дискусиите с либийските власти за ускоряване на процеса по освобождаването на българските медици трябва да продължат, съобщи на електронната си страница списание “Поан” . Нова среща е предвидена в 10 часа, допълва изданието.

 


Сходни връзки

РФИ: Среднощни преговори в Триполи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди