изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:58 EEST
Община Каварна сформира комисия за борба със сушата    
НовиниКаварна. Със заповед на кмета на Каварна Цонко Цонев е сформирана комисия за установяване и оценка на щетите от настъпилата суша и прилагане на превантивни мерки за недопускане и намаляване на последиците от бедствията, съобщиха от пресцентъра на общината.

Екипът е оглавен от кмета, а в състава на комисията са включени началникът на Районна служба “Противопожарна безопасност и защита на населението”, общинският експерт “Гражданска защита”, главният специалист “Земеделие”, юрист и служител по сигурността.
До петък групата длъжностни лица ще състави протоколи за състоянието на земеделската продукция в района на Каварна и за нанесените от продължителната суша щети.
Предвиждат се срещи с председателите на земеделските кооперации от общината. Те ще бъдат запознати с кризисната обстановка и ще се обсъдят възможности за съдействие при възникване на пожари.
Междувременно всички кметски наместници в региона са инструктирани за оптимално реагиране в тежката ситуация. Община Каварна е предоставила за ползване на противопожарната служба в града водоноска, с цел по-ефективна борба с огъня.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Община Каварна сформира комисия за борба със сушата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди