изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:35 EEST
ГЕРБ - Несебър: Държавата да отговори дали дава на частници 500 дка от плажа на Слънчев бряг    
ПолитикаНесебър. Писмо до министър-председателя Сергей Станишев, до МРРБ и до МОСВ изпратиха хотелиери и членове на партия ГЕРБ - Несебър,

предаде кореспондентът на Агенция "Фокус". В писмото те настояват министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството да отговорят незабавно – има ли процедура за промяна на статута на 500 дка от плажа в Слънчев бряг. Повод за питането им е подписката на хотелиери от туристическия комплекс, както и писмата им до институциите, в които алармират за готвената промяна на статута на плажната ивица, където се намират дюните.
"Това е поредният опит за посегателство върху плажа на Слънчев бряг с цел оскверняване на природата и удовлетворяване на груби материални апетити", заяви един от подписалите се хотелиери Стамат Мешинов, собственик на "Сирена". Той и колегите му са изпратили запитване до министрите Асен Гагаузов и Джевдет Чакъров по закона за достъп до обществена информация, но до този момент нямат отговор.
Според председателя на ГЕРБ - Несебър Георги Маринов има опасност процедурата да бъде прокарана зад гърба на жителите на Несебър и инвеститорите, което ще е грубо и безпрецедентно незачитане на мнението им и екологичните норми.
В писмото си хотелиерите се обръщат с апел към управляващите да се намесят и противопоставят на всякакви желания и намерения за променя на статута на каквито и да било части от плажната ивица на Слънчев бряг. "Тя е изключително държавна собственост и затова трябва да предприемете действия за запазването на плажа и дюнните образования в естествения им вид", настояват още собствениците на хотели.
"Очакваме бърз отговор от министерствата. След като го получим, ще набележим следващи действия за реакция", каза областният координатор на ГЕРБ Димитър Николов.
Катя НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

ГЕРБ - Несебър: Държавата да отговори дали дава на частници 500 дка от плажа на Слънчев бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди