изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:35 EET
ЗАРАДИ БЛИЗОСТТА НА АЕЦ "ЧЕРНА ВОДА" ЩЕ МОНТИРАМЕ СТАНЦИЯ ЗА РАДИАЦИОННИЯ ФОН    
НовиниПредвижда се в Добричка област да бъде изградена мониторингова станция за измерване на радиационния фон, съобщи на пресконференция в петък директорът на областната дирекция "Гражданска защита" Живко Гочев. Това се налагало заради близостта на атомната централа в Черна вода, Румъния.
Гочев обясни, че в 50-километровата зона около румънската атомна централа попадат крайгранични села в Добричка област, като Кардам, Лозница, Огражден и други. Затова населението там трябва всеки ден да има достъп до информация за радиационния фон. Оборудването вероятно ще бъде монтирано в генералтошевското село Росица, каза директорът на "Гражданска защита".


Той припомни, че областната дирекция търси терен за тренировъчен полигон на бъдещия оперативно-спасителен отряд за Добричка област. Предвижда се върху имот от 3-5 декара да бъде изградена и складова база. Ще има и площадки за верижна техника. При нужда в базата ще може да се издига и палатков лагер за 200 души. В оперативно-спасителния отряд ще бъдат назначени 16 души - след проверка за добра психическа устойчивост и физическа подготовка. Както НДТ вече писа, негов началник е Павлин Радев.
На 18.07.2007 г., в деня на Гражданската защита областният управител Динчер Хаджиев е получил грамота - за особени заслуги към дейността по защита на населението при бедствия, от вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.
 


Сходни връзки

ЗАРАДИ БЛИЗОСТТА НА АЕЦ "ЧЕРНА ВОДА" ЩЕ МОНТИРАМЕ СТАНЦИЯ ЗА РАДИАЦИОННИЯ ФОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди