изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:29 EEST
КОНТЕЙНЕРИ СЪС СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ НЕ СЕ ПОЧИСТВАТ    
НовиниОт тази седмица камионите на "Шеле" излизат на работа в 5 часа сутринта

Променено е работното време на сметоизвозващите камиони и те вече излизат и започват работа в пет часа сутринта. Това съобщи за НДТ управителят на сметопочистващата фирма "Шеле" Григор Алексиев. Към всеки от камионите има и по един сметосъбирач, който трябва да мете и почиства площадките около контейнерите, добави още Алексиев. Още веднъж управителят на фирмата апелира - гражданите да спазват реда за изхвърляне на строителни отпадъци от правените в домовете ремонти, а не да пълнят с тях контейнерите. "Така контейнерите стават тежки и те не могат да бъдат повдигнати от механизмите на камионите. Вече имам една издадена заповед за 1 седмица да не се чисти контейнерът на ул. "Стоян Михайловски" 8, който е пълен със строителни отпадъци" - каза Алексиев.
НДТ припомня, че общината многократно, заедно с фирмата, е апелирала към гражданите. Нека строителните отпадъци бъдат поставяни в чувалчета до 20 кг отстрани на контейнерите, откъдето "Шеле" със специален превоз ги събира и изхвърля. Когато обаче се прави по-основен ремонт и отпадъците са повече, то е нужно да се обърнат към екоинспекторите на общината, за да получат направление, поясни още Г. Алексиев.
 


Сходни връзки

КОНТЕЙНЕРИ СЪС СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ НЕ СЕ ПОЧИСТВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди