изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:18 EEST
МОШЕНИЦИ "ПРОБВАТ" ИЗМАМИ ЧРЕЗ ТОМБОЛА НА БТК    
ОбществоИзобретателни мошеници, въпреки високите температури, пробват да мамят добричлии, като залагат на томбола на БТК. Човек на НДТ също бе пробван като жертва да падне в мрежите на хитреците.

Какъв всъщност е механизмът: Звъни телефон, след което мъжки глас се представя като служител на БТК и иска да уточни това ли е набраният номер. После любезно обяснява, че въпросният абонат на телекома е спечелил от томболата на компанията цветен телевизор и 500 лв., като за по-голяма достоверност заявява, че това вече е известно от националния ефир на една от най-гледаните телевизии и предоставя номер на свой колега - номерът е 0896/55 96 07, с когото да стане уточняването за получаването на спечеленото.
Любопитно е обаче, защо телекомът, който предлага стационарна телефония, а вече има и мобилен оператор, би ползвал за такова нещо телефон на конкурентен мобилен оператор - в случая Глобул.
Ако сте станали или, не дай Боже, станете жертва на такава измама, не си губете времето да звъните на каквито и да е телефони, даже и на полицията. От собствен опит НДТ установи, че полицията не приема такива сигнали. При подаването на съгнал от репортера на НДТ дежурният в Първо РПУ заяви, че нищо не може да се направи, защото такива мошеници звънели обикновено от предплатени карти и докато мобилните оператори продавали такива карти, нищо не можело да се направи по въпроса.
 


Сходни връзки

МОШЕНИЦИ "ПРОБВАТ" ИЗМАМИ ЧРЕЗ ТОМБОЛА НА БТК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди