изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:28 EEST
ГОРЕЩИНИТЕ ОТЛОЖИХА ЧЕСТВАНИЯТА В ДЪБОВИК    
НовиниЗаради горещините честванията на 275-годишнината на родното село на Дора Габе Дъбовик са отложени за август. Най-вероятно те ще се съчетаят с отбелязването на годишнината от рождението на добруджанската поетеса, съобщи за НДТ кметът на селото Стоянка Първева.

Акцент в тържествата ще бъде училищното дело в Дъбовик, макар там от 1968 г. училище да не съществува, а сградата му да е съборена от пет години. Издирени са учители, работили в школото в селото. Предстои да бъде организирана среща между преподаватели и ученици. Ще има ден, специално посветен на 275-годишнината на селото. За тогава се очакват гости от Румъния, от селото, от което са тръгнали основателите на Дъбовик.
До края на годината предстои да бъде преиздадена на румънски език книжката на Дора Габе "През нашите очички". Тя ще бъде илюстрирана с най-добрите рисунки на румънски деца, творили в Дъбовик през това лято. Една група вече бе тук. Очаква се през есента да дойдат още две групи. Има идея такива пленери в Дъбовик да се организират и за руски деца, тъй като е открито издание на книгата и на руски език. Възможно е да се подготви преиздаване с рисунки на деца от Русия, обясни С. Първева.
 


Сходни връзки

ГОРЕЩИНИТЕ ОТЛОЖИХА ЧЕСТВАНИЯТА В ДЪБОВИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди